Τα έμαθες, πατέρα του Γιώργου!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Τα έμαθες πατέρα του Γιώργου; Ο γιος σου μέσα από μια συρραφή ομιλιών του παρελθόντος, μέσα από την παραμυθία της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και μέσω μιας υπερβατικής ηθικολογίας και πατριδοκαπηλίας με σαφή ίχνη κινδυνολογίας και υπαινιχτικής υποσχεσιολογίας, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να διαχειριστεί την ανασφάλεια και την απορρύθμιση που ο ίδιος προκάλεσε στην κοινωνία.

Εκφωνώντας μία απολύτως ασυνάρτητη ομιλία από του βήματος της βουλής,
έμοιαζε να απευθύνεται ως super star μιας πτωχευμένης χώρας στο διεθνές κοινό κι όχι στον Έλληνα πολίτη, τον οποίο οι ..........
κυβερνητικές αποφάσεις οδηγούν καθημερινά σε μεγαλύτερη απελπισία και αδιέξοδο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσβάλλοντας κάθε νοήμονα άνθρωπο που γνωρίζει ή/και βιώνει την ελληνική κρίση, απηύθυνε την πλέον ανούσια και παράλληλα τρομοκρατική ομιλία που έχει ποτέ εκφωνηθεί στην βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ζήτησε την εμπιστοσύνη της βουλής για να δρομολογήσει αορίστως εξελίξεις με στόχο την συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας». Όμως και το «εθνική» υπονόμευσε με τα λεγόμενά του και την «ενότητα» διασκέδασε προβάλλοντας την κυβέρνησή του ως τον μοναδικό φορέα «υπευθυνότητας» και ηρωισμού στην ανάληψη του πολιτικού κόστους.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο γιος του Ανδρέα. Παπανδρέου έδειξε να μην έχει ίχνος συνείδησης για τα σφάλματά του, τόσο στην επιδίωξη δημιουργίας του ατομικού μηχανισμού, που μόνον η κυβέρνησή του - σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών της ευρωζώνης που βρέθηκαν επίσης στο φάσμα της πιστωτικής κρίσης - ο οποίος (μηχανισμός) αποτέλεσε το οικονομικοθεσμικό αίτιο της κοινωνικής απορρύθμισης και οικονομικής κατάρρευσης, όσο και για τις τραγικές αντιφάσεις και ανακολουθίες σε ότι αφορά στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, που τελικά καταλήγουν στην τυπική χρεοκοπία μέσα στο άγνωστο και με βάρκα μία ιδιαίτερα επαχθή μορφή επιτήρησης, που καταλύει όχι απλώς την λαϊκή κυριαρχία, αλλά και κάθε έννοια πολιτικού ανταγωνισμού για την επανάκτησή της.

Τα νέα, πατέρα του Γιώργου, δεν είναι καθόλου καλά για τον γιό σου που δήλωσε απόψε ότι δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής, όχι για να δικαιολογήσει τους απίθανους ερασιτεχνισμούς του ως πρωθυπουργός, αλλά για να υπονοήσει τον αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα της εξουσίας του. Προφανώς τον δίδαξες ότι αν είσαι επαγγελματίας λαοπλάνος έχεις δικαίωμα να αρνείσαι μετά από τριαντατόσα χρόνια και την μοναδική επαγγελματική σου υπόσταση, δίχως μάλιστα να ανησυχείς για τα γέλια που προκαλείς στο διεθνές κοινό σου.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι, Ανδρέα Παπανδρέου, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά και για το κόμμα που ίδρυσες. Ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρει συνεταίρους στην υιοθέτηση μιας διαδικασίας πτώχευσης του κράτους και φτωχοποίησης της κοινωνίας, δεν διστάζει να γίνεται φορέας του πλέον αντιδραστικού πολιτικού ρόλου, ο οποίος ούτε ως φάρσα πλέον της σοσιαλδημοκρατίας δεν μπορεί να χαρακτη
Keywords
Τυχαία Θέματα