Σύσκεψη στου Μαξίμου με «μενού» την υπεροχή πλέον της Ν.Δ.

Του Μανώλη Κυπραίου

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», διαμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε στενούς συνεργάτες του, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος ακόμα και για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Οι αιτίες που προκαλούν αυτή την εγρήγορση, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού είναι δύο:
Ο πρώτος αφορά την παράδοση δημοσκόπησης που παραγγέλθηκε από το ΠΑΣΟΚ μετά
την παρουσίαση των οικονομικών προτάσεων Ν.Δ. Το επονομαζόμενο ως «Ζάπειο-2».
Η δημοσκόπηση λοιπόν αυτή, ανέφερε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πλέον ισοδύναμα στο 21%, με τάση ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος να μετακινηθούν προς τη Ν.Δ. και άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς, ενώ.......... σημαντική κάμψη έχει σημειώσει και το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αγγίζοντας το 7%. Κάμψη και για το ΚΚΕ με ποσοστό 8,9% καθώς και για το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 3,1%. Μεγάλο είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 35% όπου οι ερωτηθέντες σε σύνολο 95% δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα.
Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που είχε αυτή η δημοσκόπηση, ήταν η μεγάλη μείωση των ποσοστών επιδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και της αποδοχής του πρωθυπουργού.
Οι επιτελείς του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρούν «μη αναστρέψιμη» την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη μετάσχει σε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», εκτιμώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πάρει πλέον το «πάνω χέρι», περιμένοντας υπομονετικά την πτώση της κυβέρνησης.

Αναζητώντας αποστάτες…

Η δεύτερη αιτία αφορά το απραγματοποίητο των υποσχέσεων προς την Τρόικα. Ουσιαστικά, παρά τα σκληρά μέτρα, παρά τις απειλές και το «διωγμό» επιχειρήσεων, επαγγελματιών, μισθωτών και συνταξιούχων, οι στόχοι δεν εκπληρώθηκαν και όπως φαίνεται δεν θα εκπληρωθούν, υπό τις παρούσες συνθήκες.
Τα νέα μέτρα που έχουν προταθεί, είναι εξοντωτικά και οι αντιδράσεις που θα επιφέρουν από το κοινωνικό σύνολο, θα είναι το λιγότερο εκρηκτικές. Ουσιαστικά η Ελλάδα για να «επιβιώσει» θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος νεόπτωχων, όπου οι πολίτες της θα δουλεύουν με απαξιωτικούς όρους και συνθήκες, θα αμείβονται με πολύ λίγα χρήματα και θα πληρώνουν πολλούς φόρους προς το κράτος.
Την όλη αυτή κατάσταση τη γνωρίζει άριστα ο πρωθυπουργός-από τις συνεχείς ενημερώσεις που έχει από το οικονομικό επιτελείο-και θεωρεί πως πλέον δεν μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις, χωρίς την υποστήριξη κυρίως της Νέας Δημοκρατίας ή μέρους αυτής.
Όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει το έργο της βολιδοσκόπησης «ανταρτών» από το κόμμα της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να συγκεντρωθεί ο «μαγικός αριθμός» των 180 βουλευτών που έχει ανάγκη η κυβέρνηση για να περάσει τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα από το Κοινοβούλιο. Τα γνωστά κι ως: «Μνημόνιο-2».
Φυσικά, η άμμος τελειώνει στην κλεψύδρα, με την Τρόικα να απειλεί, στέλνοντας το μήνυμα: είτε παίρνετε τα νέα μέτρα, είτε σταματάμε τη δανειοδότησή σας και χρεωκοπείτε. Κα
Keywords
Τυχαία Θέματα