ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ;



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Άρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Περίεργα πράγματα (μας) συμβαίνουν. Άνθρωποι σπουδαγμένοι, καπάτσοι, ψημένοι στη λαμαρίνα της πολιτικάντικης επικράτησης, επιβίωσης σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αδυνατούν να σκαρώσουν /στήσουν μια ευρηματική κομπίνα ώστε να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, τον καιάδα της χρεωκοπίας, της – διεθνούς – ανυποληψίας. Θα μου θυμήσετε ό,τι σας έχω, κατ’ επανάληψη, τονίσει: οι ανίκανοι καπεταναίοι και το πλήρωμα που βούλιαξε το σκάφος δεν γίνεται να το .......σώσoυν. Το θυμάμαι. Αλλά – για να είμαι και δίκαιος – οι ίδιοι ανίκανοι και
αποτυχημένοι έχουν (παράλληλα) σημειώσει απίστευτες επιτυχίες όταν πρόκειται για το στενό προσωπικό ή κομματικό τους συμφέρον. Ας μη παραθεωρούμε πως κατόρθωναν επί δεκαετίες να παίρνουν από τις τράπεζες δάνεια – δανεικά και αγύριστα - μέχρι που έστειλαν την Ελλάδα στον …. Αγύριστο (!). Πως; Υποθηκεύοντας …αέρα. Ή τυπικοί ΑΕΡΟΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΣ / ΑΕΡΟΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ εγγυήθηκαν πως ο αέρας (από τις κομματικές τους φούσκες) θα εξασφάλιζε τις Τράπεζες από την ηθική και οικονομική επισφάλεια των δανειζόμενων (!....). Κοντολογίς: τα σοβαρά (;) ιδρύματα, τα οποία δένουν χειροπόδαρα με όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία τους δανειολήπτες τους, δέχτηκαν ΑΕΡΟΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !.....
Υπό ένα απαράβατο (διασφαλιστικό;) βέβαια «σκληρό» όρο: Να τους επιστραφούν τα χρήματα μετά από αρκετά χρόνια. Από πού; Μα, από τα ποσά που θα εισέπρατταν τα κόμματα – καιδή τα πάλαι ποτέ «Μεγάλα» - από … μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, λόγω της αέναης παντοκρατορίας τους (!). Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ένα κόμμα μίκραινε ή εξαφανίζονταν, δεν θα έπαιρνε (ή ελάχιστη μόνον ) επιχορήγηση. Συνεπώς θα αδυνατούσε να πληρώσει (εξυπηρετήσει το δάνειο /χρέος του). Όπερ και εγένετο. Οι κάποτε «Μεγάλοι» γίνανε «Μικροί». Ο ένας, σκιαγμένος και απελπισμένος κατέφυγε για να σκιαστεί / διασωθεί κάτω από τη φυλλωσιά μιας … «Ελιάς». Ό άλλος προσπαθεί να το πετύχει με δύο καταδικασμένους σε αποτυχία τρόπους :- Φτωχαίνοντας συστηματικά – μήπως και προγραμματισμένα; - τον λαό.- Κατηγορώντας (παλιά μου τέχνη κόσκινο) τα κόμματα της αντιπολίτευσης (;).

Ίσως αύριο καταφύγει σε κάποια πηγή ή «Ποτάμι» για να δροσιστεί / ανακουφιστεί / διασωθεί.
Ακόμα και τώρα, την ώρα που δυστυχεί ο κόσμος ο «Eξουσιαστής Γιάννης» κερνάει τον Γιάννη που (κατα)πίνει 7 εκατ.ευρώ για τις επερχόμενες εκλογικές ανάγκες!.
(Σ.Σ Πότε άραγε οι ΑΕΡΟΠΑΡΟΧΟΙ / ΑΕΡΟΧΟΡΗΓΟΙ θα μας επιστρέψουν τα, περίπου, 245 εκατομμύρια ευρώ που ήδη χρωστάνε;).

Υ.Γ Πρότασή (μου): Να καταφύγουν σύντομα στην εκλογική κολυμβήθρα του Σιλωάμ: Βουλευτικές εκλογές. Ο λαός θα τους (ξανα)ψηφίσει πονόψυχα. Επειδή ξέρει (ξεράδια;) Έτσι,αποκαθαρμένοι θα πάνε και πάλι στις τράπεζες (τους) και θα υποθηκεύσουν πάλι αέρα από τις κομματικές τους φούσκες/ μπαλόνια. Θα ξαναζήσουμε μια ωραία, γιορταστική ατμόσφαιρα ηθικά, διανοητικά, οικονομικά χρεωκοπημένων, οι οποίοι, τελικά, δεν χρωστάνε τίποτα. Και πουθενά . (Σ.Σ Εκτός βέβαια από την κα Μιχαλού στην οποία, χρωστάμε, διαχρονικά, τα πάντα!).
Keywords
Τυχαία Θέματα