Ραγκούσης:Η Γεννηματά ζητάει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στη στάση της κας Γεννηματά ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» ότι, «Η κ. Γεννηματά ξαφνικά και χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν, χωρίς να έχει συνεδριάσει κάποιο όργανο, ενώ το κίνημα αλλαγής, δυστυχώς στα χέρια της έχει καταντήσει πάλι ένα μονοψήφιο και μικρό κόμμα, άλλες δημοσκοπήσεις
το βρίσκουν στο 6 άλλες στο 7 άντε καμία...
, που και που στο 9, ενώ είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο ενώ είχε ξεκινήσει η κ. Γεννηματά με ένα κίνημα αλλαγής, που φτιάξαμε όλοι μαζί στο 14%, ξαφνικά βγαίνει και ζητάει εκλογές. Η κ. Γεννηματά ζητάει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης

Παράλληλα ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία με την πΓΔΜ τόνισε ότι «Εμείς υπερασπιστήκαμε και διατρανώσαμε την πίστη μας στην ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου του 1995 η οποία ήταν χειρότερη από τη σημερινή. Που πήραμε πράγματι χάρη στο γεγονός ότι η Ελλάδα αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία που μας δίνει το γεγονός ότι η ηγεσία της FYROM, ο κ. Ζάεφ συγκεκριμένα έχει τη φιλοδοξία να περάσει στην ιστορία ως αυτός ο οποίος έβαλε τη χώρα του στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι «Οι στρατηγικές επιλογές της κ. Γεννηματα καταδικάζουν και οδηγούν το Κίνημα Αλλαγής από το κακό στο χειρότερο, κάθε μέρα που περνάει. Γιατί; Γιατί αποκόπτουν το ΚΙΝΑΛ από τη μεγάλη δεξαμενή των παραδοσιακών ψηφοφόρων του χώρου του προοδευτικού του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, το 2009 ήμουν γραμματέας και πήραμε 43%.»

Ακολουθούν κάποια βασικά σημεία της συνέντευξης.

Για την… απάντηση στη Φ. Γεννηματά
Με την απάντηση μου, ουσιαστικά, παρακάλεσα την κ. Γεννηματά να προσπαθήσει να κατανοήσει ότι, ό,τι κάνω και ό,τι λέω δεν τα λέω ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ψευδώς αναφέρεται από εκείνους, αλλά ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Για το αν είναι υπεργολάβοι του Μητσοτάκη όσοι μένουν στο ΚΙΝΑΛ

Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, αναφέρομαι σε πολιτικές. Τις πολιτικές αυτή τη στιγμή τις έχει αποφασίσει τις έχει δρομολογήσει η κ. Γεννηματά. Να σας πως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα… η κ. Γεννηματά ξαφνικά και χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν, χωρίς να έχει συνεδριάσει κάποιο όργανο, ενώ το κίνημα αλλαγής, δυστυχώς στα χέρια της έχει καταντήσει πάλι ένα μονοψήφιο και μικρό κόμμα, άλλες δημοσκοπήσεις το βρίσκουν στο 6 άλλες στο 7 άντε καμία, που και που στο 9, ενώ είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο ενώ είχε ξεκινήσει η κ. Γεννηματά με ένα κίνημα αλλαγής, που φτιάξαμε όλοι μαζί στο 14%, ξαφνικά βγαίνει και ζητάει εκλογές. Η κ. Γεννηματά ζητάει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη στάση της Φώφης Γεννηματά στο Μακεδονικό

Εντάσσεται στο πλαίσιο της ίδιας ακριβώς απόφασης της κ. Γεννηματά να ενσωματωθεί και να ενσωματώσει στον ΚΙΝΑΛ τη στρατηγική Μητσοτάκη για την κατάκτηση της πρωθυπουργίας. Πρέπει να σας πως ότι ακόμα και με όρους ιστορικούς να το δούμε είναι προσβολή για την παράταξη μας το όχι της κ. Γεννηματά για την συμφωνία σε σχέση με τα Σκόπια και την Μακεδονία. Γιατί εμείς υπερασπιστήκαμε και διατρανώσαμε την πίστη μας στην ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου του 1995 η οποία ήταν χειρότερη από τη σημερινή. Που πήραμε πράγματι χάρη στο γεγονός ότι η Ελλάδα αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία που μας δίνει το γεγονός ότι η ηγεσία της FYROM, ο κ. Ζάεφ συγκεκριμένα έχει τη φιλοδοξία να περάσει στην ιστορία ως αυτός ο οποίος έβαλε τη χώρα του στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Για τους λόγους που μειώνονται τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ

Οι στρατηγικές επιλογές της κ. Γεννηματά καταδικάζουν και οδηγούν το Κίνημα Αλλαγής από το κακό στο χειρότερο, κάθε μέρα που περνάει. Γιατί; Γιατί αποκόπτουν το ΚΙΝΑΛ από τη μεγάλη δεξαμενή των παραδοσιακών ψηφοφόρων του χώρου του προοδευτικού του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, το 2009 ήμουν γραμματέας και πήραμε 43%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείς αυτούς τους ανθρώπους να τους βρίζει κάθε μέρα.

Πηγή: reporter.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα