Πρωθύστερα ...... Αυτόφωρα (!)



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στη Θεσσαλονίκη και δη στο πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ έγινε διεθνής μάζωξη εκατοντάδων αντεξουσιαστών καταληψιών καθώς και αναρχικών - κυρίως γηγενών - οι οποίοι θα ...... (αυτο) φιλοξενηθούν εκεί αυτόκλητοι!!!......Ανάλογα με τον αριθμό των ευγενών, διακριτικών "προσκεκλημένων" θα καταλαμβάνονται - αντίστοιχα - διάφορες σχολές. Επί του παρόντος προτιμήθηκαν η Νομική και η Φιλοσοφική.Στήθηκε
και μία εκτεταμένη υπαίθρια κατασκήνωση / camping (λόγω εποχής;).Βέβαια - όπως το συνηθίζω άλλωστε - δεν σας γράφω κάτι έτσι για να γράψω ή για να προσθέσω ένα ακόμη σχολιασμό ή -και - αγανάκτηση.Θέλω μόνον να θέσω στους αρμόδιους λειτουργούς ένα απλό, λογικό ερώτημα:Η έννοια του α υ τ ο φ ώ ρ ο υ εξατομικεύεται, στρογγυλοποιείται, εφαρμόζεται υπό προϋποθέσεις ή ανάλογα με τις συγκυρίες ; Υπάρχουν και - εξειδικευμένα - ... πρωθύστερα αυτόφωρα; Ελέχθη ότι ο κος Εισαγγελέας ζήτησε από την Αστυνομία να προχωρήσει στην εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας μόνον εάν .......συμβεί:
Ι. Διατάραξη οικιακής Ειρήνης II. Υποβάθμιση Περιβάλλοντος III. Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Ότι αυτά (ειδικά το πρώτο και το δεύτερο έχουν ήδη τελεστεί) θα λάβουν χώρα.Αλλά δεν στέκομαι εκεί.Άλλος είναι ο - δικαιολογημένος - προβληματισμός μου:Η αυθαίρετη κατάληψη, οικειοποίηση, χρήση - και αλλαγή χρήσης του χώρου - ενός Ανωτάτου Ιδρύματος από οιονδήποτε περαστικό, χωρίς άδεια των Πρυτανικών αρχών τι ακριβώς είναι; Πως το αξιολογούν - και τι όρο / χαρακτηρισμό / προσδιορισμό -χρησιμοποιούν άραγε οι καθ' ύλην αρμόδιοι; Η Πολιτεία , η Δικαιοσύνη , η Αστυνομία πως προσλαμβάνουν την πράξη αυτή που θυμίζει ρεσάλτο κουρσάρων; Πρέπει να τελεστούν - επιπρόσθετα- όλες οι αξιόποινες πράξεις προκειμένου να (επιτραπεί) κινηθεί / εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία;Όπως ήταν αναμενόμενο οι αξιόποινες πράξεις όχι μόνον τελούνται αλλά επεκτείνονται.Απόδειξη οι καταστροφές που έγιναν και στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης!.......Η Πολιτεία - λόγω δυσεξήγητης ανεκτικότητας (ή ακαταλληλότητας;)- δεν επεμβαίνει. Αναμένει να κουραστούν , να βαρεθούν και να φύγουν ώστε να ........ ησυχάσουμε!

Δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί το αυτόφωρο από την πρώτη στιγμή της κατάληψης; Εκτός και αν - κατ' αυτούς - η αυθαίρετη κατάληψη είναι νόμιμη πράξη .... δημοκρατικών προδιαγραφών .

ΥΓ Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η (όποια διαθέτουν ) σκέψη των αρμοδίων. Πάντως αν αύριο κάποιοι καταλάβουν έτσιθελικά το σπίτι τους , δεν νομίζω ότι θα αδιαφορήσουν και θα περιμένουν να τελεστούν τα παραπάνω αδικήματα για να καλέσουν την Αστυνομία . Κάνω λάθος;
Keywords
Τυχαία Θέματα