Όταν οι πλούσιες χώρες κάνουν μελέτες

Γράφει η Μιρέλλα

Με σκληρή προσπάθεια και κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες, μια ομάδα γαστρεντερολόγων από τη Δανία και την Βρετανία έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα. Μην κρατιέστε από ευγένεια στα αεροπλάνα, αεριστείτε ελεύθερα! Οι έγκυροι επιστήμονες βρήκαν ότι οι μεταβολές της πίεσης στην καμπίνα των επιβατών αυξάνουν την παραγωγή αερίων αλλά αν προσπαθεί ο.....
επιβάτης να κρατηθεί αντιμετωπίζει σοβαρά μειονεκτήματα όπως δυσφορία, πόνο, φούσκωμα, δυσπεψία μέχρι και στρες!

Προβληματική
είναι όμως η κατάσταση για τους πιλότους. Αν ο ένας πιλότος συγκρατήσει τα αέρια τότε υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της πτήσης γιατί θα ζορίζεται. Αν όμως απελευθερώσει τα αέρια τότε πάλι υπάρχει κίνδυνος γιατί ο άλλος πιλότος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά από την μπόχα. Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα του πιλότου με φούσκωμα… Έχει και η επιστήμη τα όρια της.
Μια άλλη έρευνα τώρα που και πάλι προέρχεται από την Βρετανία ανακήρυξε του Άγγλους τον πιο χοντρό λαό της Ευρώπης. Ένας στους τέσσερις ενήλικες Άγγλους είναι παχύσαρκος και το ποσοστό θα διπλασιαστεί ως το 2050. Δύο τρίτα των αγγλοπαίδων είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Καμπανάκι κινδύνου στη Βρετανία που θέλει τους πολίτες της fit. Εκπαιδευτικές δράσεις στα νοσοκομεία, ιατρικοί επισκέπτες στα σπίτια που θα ενημερώνουν του γονείς, μαθήματα για την αγωγή της διατροφής στα σχολεία, μέχρι και φόρο στα αναψυκτικά σκέφτονται να βάλουν. Το Βρετανικό ΕΣΥ καλείται να δαπανήσει 300 εκατ. λίρες τα επόμενα τρία έτη για να κάνει τους Άγγλους λεπτότερους και sexy. (Λέμε τώρα).
Τα διαβάζω και εγώ όλα αυτά που δεν ξέρω τι χαράτσι θα μου πέσει στο κεφάλι και αν θα έχω αύριο δουλειά και σκέφτομαι: Αν μου έρθει να αεριστώ μέσα στο τρόλεϊ μπορεί να λιποθυμήσει ο οδηγός και να κινδυνέψουν οι συνεπιβάτες μου. Αν όμως κρατηθώ μπορεί η τρόικα να περάσει το φούσκωμα για παχυσαρκία και να ρίξει κανένα φόρο ακόμα. Πρόβλημα, αλλά μάλλον θα αεριστώ γιατί μόνο που σκέφτομαι τρόικα αυτό που έρχεται.

Μιρέλλα
Keywords
Τυχαία Θέματα