Όταν ο Άδωνις ανακαλύπτει την αρετή...


Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, είπε ο ιδρυτής της Ν.Δ. Δεν τηρούν, όμως, τον κανόνα όλοι στην εθνικόφρονα παράταξη. Ξεφεύγουν συστηματικά και επί σκοπώ ορισμένοι για να συγκινήσουν την αγαπημένη τους... πολιτική μούργα και τις ακροδεξιές ψυχές.

Και ο Άδωνης είναι βέβαια ο πρωταθλητής αυτής της χυδαίας λογοδιάρροιας, με τελευταίο αυτό που είπε για τα Τέμπη - εφάμιλλο όσων έλεγε παλιότερα για το Ολοκαύτωμα. Για κείνο, όμως, ζήτησε συγγνώμη μπροστά στην αγανάκτηση της εβραϊκής κοινότητας. Αλλά στους συγγενείς

εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη βγάζει γλώσσα.

Ποιος νοιάζεται για τα Τέμπη, ήταν το νόημα όσων είπε, προκαλώντας θύελλα αγανάκτησης. Εκεί, όμως, που το τερμάτισε ήταν όταν προσπάθησε να διασώσει κάπως τον ανθρωπισμό (!) του, προφανώς γιατί του τράβηξαν τα αυτιά οι πιο σώφρονες στη Ν.Δ. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, ότι δεν είπε όσα είπε για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Για κείνους που δεν ντρέπονται να εκμεταλλεύονται τις τραγωδίες είπε. Η αντιμετώπιση μιας τραγωδίας με όρους κωμωδίας, δηλαδή. Ο τέλειος ισχυρισμός του δειλού, του απατεώνα, του βαμμένου ακροδεξιού, που όταν σφίγγουν τα πράγματα αρνείται ακόμα και τον εαυτό του. Και ανακαλύπτει την αρετή: Μην εκμεταλλεύεστε τις τραγωδίες!

Πόσα καντήλια πρέπει να ανάψει κανείς για να ελέγξει τον θυμό του και να επιστρατεύσει τη μεγαθυμία του όταν ακούει αυτό το πολιτικό ζόμπι να ζητάει σεβασμό στις τραγωδίες; Που δεν άφησε φέρετρο για φέρετρο και δράμα για δράμα χωρίς να το λιανίσει. Ο ίδιος, ο ομογάλακτός του Βορίδης και βέβαια ο καθ’ έξιν τυμβωρύχος του Μαξίμου.

Που ωρύονταν για δολοφόνους, έστηναν αγχόνες, κουρέλιαζαν ανθρώπους, όχι εκμεταλλευόμενοι απλώς τις τραγωδίες, αλλά καλλιεργώντας το αβυσσαλέο μίσος για όσους διαχειρίζονταν τότε τις τύχες της χώρας. Σε μια έξαλλη, μακάβρια επιχείρηση, που απροκάλυπτος στόχος της ήταν η άγρα ψήφων.

Χάνει, όμως, κανείς τα λόγια του με τον Άδωνη. Τη γραμμή εφάρμοζε ο άνθρωπος, όπως επιβεβαίωσε ο Τσιόδρας του Μητσοτάκη. Δεν ήθελε να πει αυτό που όλοι καταλάβαμε. Να μην εκμεταλλευόμαστε τραγωδίες ήθελε να πει, για τις οποίες, ως γνωστό, δεν φταίει κανείς τους…

Θανάσης Καρτερός

H ΑΥΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα