Οριακή η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση το ΠΑΣΟΚ και ιδίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος καθώς κάθε μέρα που περνάει προστίθεται και ένας βουλευτής που αμφισβητεί τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο...
Αυτή τη στιγμή ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να έχει υπό την επιρροή
του περίπου τους μισούς από τους 27 βουλευτές και πολλοί εκτιμούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να τεθεί και επισήμως θέμα ηγεσίας, εκτός και αν οι πρόωρες εθνικές εκλογές όπως εκτιμούν ορισμένα στελέχη προλάβουν τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Ήδη ο κ. Βενιζέλος σήκωσε το γάντι που πέταξαν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι περί συνεδρίου ΠΑΣΟΚ πριν από το Συνέδριο της ΕΛΙΑΣ κάνοντας λόγο παράλληλα για "πέμπτη φάλαγγα" προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών, όπως του Θάνου Μωραϊτη ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 είπε "Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη σε ατόπημα. Οφείλει να δώσει διευθύνσεις και ονόματα. Καλό είναι να μη χάνεται το μέτρο και η ψυχραιμία. Και χθες η ψυχραιμία χάθηκε. Στα πολιτικά επιχειρήματα οι πολιτικοί οφείλουν να απαντούν με πολιτικά επιχειρήματα και να μην εισερχόμαστε στη σφαίρα της συνομωσιολογίας και της δημιουργίας εντυπώσεων".

Την ίδια ώρα ο πρώην γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης με δηλώσεις του υποστήριξε ότι "Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά και στις πιο ακραίες επιλογές σε βάρος του κόσμου και των μονίμων θυμάτων της κρίσης", προσθέτοντας πως "είναι εύκολο και μπορεί ο καθένας μας να υποστηρίζει ότι θέλει όταν η αλήθεια τον ξεπερνά"

Εξάλλου από τη βάση και με ανοιχτή διαδικασία προτείνει να προκύψει ο ηγέτης της κεντροαριστεράς ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Σαχινίδης λέει χαρακτηριστικά ότι "Το ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα το θέσω εγώ. Θα το θέσει η κοινωνική βάση, που θα αντιπροσωπευθεί στο Συνέδριο, όπου θα αξιολογηθούν τα προγράμματα, τα πρόσωπα, ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα. Και ο ηγέτης πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοικτή διαδικασία, που αποτελεί κεκτημένο του χώρου μας".

Ο επικεφαλής τέλος της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι "Όποιοι καλύπτονται κάτω από τον ίσκιο της "ΕΛΙΑΣ", ας ακολουθήσουν τις σειρήνες της εξουσίας. Ο πολιτικός τους δρόμος θα είναι σύντομος.Όσοι αναζητούν στον ήλιο την ελπίδα για το αύριο της χώρας – και είναι πολλοί αυτοί – θα ακολουθήσουμε το αυτονόητο : Τον δρόμο της δράσης και της πρωτοβουλίας για την ανασύσταση της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης".
Keywords
Τυχαία Θέματα