Το μήνυμα των εκλογών έφυγε με τον ...καρβουνιάρη


Ας ελπίσουμε ότι το Αγιο Πνεύμα θα δώσει φώτιση για να γίνει μια νέα αρχή, αλλιώς το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και το φθινόπωρο ακόμη πιο μαύρο.
Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τις εκλογές και όσο να ’ναι το μήνυμα της κάλπης θα είχε φτάσει ακόμη κι αν το έστελναν με… τον καρβουνιάρη. Και το μήνυμα ήταν αλλαγές σε όλα, σε πρόσωπα και κυρίως σε πολιτικές.

Η
συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Τα μέτωπα στην οικονομία είναι ανοικτά και μια σειρά από ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί ούτε σε πολιτικό επίπεδο. Η συγκυβέρνηση κρέμεται σε μια κλωστή κυρίως λόγω του μπάχαλου που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σοβαρών δυσλειτουργιών γενικά στην κυβέρνηση που προκάλεσε η ανασχηματολογία.

Κι όμως, αν και θα έπρεπε να γίνουν άμεσες κινήσεις που θα έδειχναν στον κόσμο ότι γίνονται μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν τη χώρα σε διαφορετικό δρόμο εντούτοις τα τελευταία 24ωρα επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο.

Κατ’ αρχάς η υπόθεση του ανασχηματισμού. Ανακοινώθηκε αμέσως μετά τις εκλογές από τον Βενιζέλο κι ακόμη τον περιμένουμε με αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει τα πάντα. Οι υπουργοί περιμένουν να δουν αν θα φύγουν ή αν θα μείνουν, άλλα στελέχη κάνουν διαρροές ότι θα είναι στην κυβέρνηση και άλλα εκφράζουν δυσαρέσκεια γιατί μαθαίνουν ότι δεν θα είναι. Χαρακτηριστική περίπτωση του υφυπουργού Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου ο οποίος ζήτησε αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ (όχι ότι έχει άδικο) αλλά μόνο όταν έμαθε ότι θα βγει από την κυβέρνηση. Αυτή πράγματι δεν είναι εικόνα κυβέρνησης που βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Γιατί μην ξεχνάμε. Η χώρα είναι ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ειδικά όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος όπου θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος για να δούμε κυβέρνηση.

Μετά τι ήταν αυτή η αιφνίδια απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής; Τι νόημα έχει και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί; Ειπώθηκε ότι με τον τρόπο αυτό οι νέοι υπουργοί θα μπορούν να ενημερωθούν καλύτερα. Όταν όμως δίνεις στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να αφήνει υπόνοιες για παραγραφές αδικημάτων, ασφαλώς πάει στράφι η όποια σκοπιμότητα.

Κι από την άλλη η Βουλή έκλεισε χωρίς να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα ώστε να εκταμιευτεί η δόση του 1 δις ευρώ. Όπως φαίνεται κι εφόσον ψηφιστούν τα μέτρα από τα θερινά τμήματα η δόση… καλό Ιούλιο και βλέπουμε. Μήπως το κλείσιμο της Βουλής έγινε για να ψηφιστούν μέτρα όπως η ΔΕΗ ή ο αιγιαλός; Άξιζε τον κόπο τέτοιος ντόρος και τέτοιες κατηγορίες από τα κόμματα; Όποιος κυκλοφορεί στην κοινωνία ακούει ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος από την κίνηση αυτή.

Σε γενικές γραμμές, ο άνεμος ανανέωσης που θα έπρεπε να πνέει από την επόμενη των εκλογών, δεν φύσηξε ακόμα, αντιθέτως επικρατεί μια κατάσταση νοσηρή η οποία ενισχύεται από την πολιτική κατάσταση. Από τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, από το μπάχαλο των υπόλοιπων κομμάτων, από την ενδοσκόπηση της ΝΔ για τα λάθη που έφεραν την ήττα στις εκλογές.

Ας ελπίσουμε ότι το Αγιο Πνεύμα θα δώσει φώτιση για να γίνει μια νέα αρχή, αλλιώς το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και το φθινόπωρο ακόμη πιο μαύρο. antinews
Keywords
Τυχαία Θέματα