Μισό εκατομμύριο ευρώ για ένα σκελετό μαμούθ!

Ο σχεδόν άθικτος σκελετός ενός μαμούθ που έζησε πριν από τουλάχιστον 10.000 χρόνια πωλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ στη γαλλική πόλη Λυών.

Ο γιγαντιαίος σκελετός αγοράστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας γαλλικής εταιρείας στεγανοποίησης, η οποία έχει το λογότυπο του προϊστορικού θηλαστικού...
"Θα το παρουσιάσουμε στο λόμπι της επιχείρησής μας", δήλωσε ο Pierre-Etienne Bindschedler, Διευθύνων Σύμβουλος της Soprema. "Νομίζω ότι έχουμε αρκετό χώρο". Ο Bindschedler αγόρασε το κομμάτι για 548.250 ευρώ (645.000 δολάρια) στον οίκο δημοπρασιών
Aguttes.

Ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα που βρέθηκαν ποτέ, το μαμούθ έχει ύψος λίγο μεγαλύτερο από τρία μέτρα είναι διατηρημένο το 80% των οστών του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ζώο ζύγιζε περίπου 1.400 κιλά (3.000 λίβρες).

Ο σκελετός, που βρέθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια στη βορειοδυτική Σιβηρία και ανήκε σε έναν κυνηγό που είχε συντηρήσει τα οστά στο σπίτι του. Τα μαμούθ εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν από 3.700 χρόνια.

Κατάλοιπα μαμούθ συχνά ανακαλύπτονται στη Σιβηρία και στις ακραίες βόρειες περιοχές της Ρωσίας όπου διατηρούνται στην παγωμένη γη.

Ο πρώτος πλήρης σκελετός μαμούθ που έχει πωληθεί σε δημοπρασία στη Γαλλία συγκέντρωσε 150.000 ευρώ το 2006. Ένας άλλος πωλήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 στο Παρίσι για 240.750 ευρώ σε δημοπρασία που διοργάνωσε η Sotheby's.

Πηγή: thetoc.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα