Βουλή: Δύο νομοσχέδια περιλαμβάνουν 29 τροπολογίες – Πυρά από αντιπολίτευση

Tην έντονη δυσφορία της αντιπολίτευσης προκαλεί η κυβερνητική πρακτική να νομοθετεί με τροπολογίες. Είναι χαρακτηριστικό πως τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να συζητηθούν και ψηφιστούν τις επόμενες 35 ώρες έχουν δεχθεί ήδη 29 τροπολογίες.

Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας έχουν κατατεθεί 20 τροπολογίες που μεταξύ άλλων ρυθμίζουν θέματα αιολικών πάρκων, μεταναστευτικής πολιτικής, παλιννοστούντων ομογενών, Πυροσβεστικού Σώματος και ΕΥΠ.

Κατά την έναρξη δε της
συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια...
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μίλησε για «γελοιοποίηση του κοινοβουλίου και των βουλευτών».
Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν προετοιμάζει τροπολογία που θα αλλάζει τους όρους παροχής ασύλου και θα επιταχύνει την επαναπροώθηση μεταναστών.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας η κυρία Φωτεινή Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ) είπε: «Ας μην ξεχνούμε και κάποιες νυχτερινές τροπολογίες δικές σας» ενώ δικαιολόγησε τον καταιγισμό τροπολογιών λέγοντας «υπάρχουν ανελαστικές εκκρεμότητες και ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν το τέλος του έτους. Επίσης ορισμένες τροπολογίες αντιμετωπίζουν πιεστικά κοινωνικά ζητήματα».

«Θα συμφωνήσω ότι θα ήταν καλό να προσπαθούμε να έρχονται λιγότερες τροπολογίες» υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σημειώνοντας ότι οι περισσότερες τροπολογίες προβλέπουν παρατάσεις ημερομηνιών.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές λόγω ψυχικής ασθένειας που αναμένεται να εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια έχει δεχθεί ήδη 9 τροπολογίες.

Πηγή: Protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα