Λεφτά υπάρχουν! Πάνω από 100.000.000 εξοπλισμοί για την αστυνομία!

Λεφτά υπάρχουν. Αλλά όχι για συντάξεις,μισθούς και κοινωνικές παροχές. Υπάρχουν για εξοπλιστικό πρόγραμμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης για την ΕΛΑΣ. Εξοπλισμός που θεωρητικά τουλάχιστον προορίζεται για τις επιχειρήσεις φύλαξης των συνόρων για τους λαθρομετανάστες.
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 100.000.000 ευρώ που αυτή την εποχή φαντάζει απίστευτο νούμερο!....
Το bloko.gr και ο Γ.Καραϊβάζ αποκαλύπτει όλο το πρόγραμμα

Τη στιγμή που η χώρα στενάζει υπό το στυγνό μνημονιακό ζυγό και
οι περικοπές πρώτιστα των μισθών με απανωτές υποβαθμίσεις του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων καλά κρατούν, το πάντα αεικίνητο κι ευέλικτο στις προμήθειες υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και το Ναυτιλίας, προετοιμάζονται να γεμίσουν με ζεστό χρήμα τα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών πώλησης συστημάτων ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, το μεν πρώτο προετοιμάζει είτε σχεδιάζει προμήθειες ύψους
περίπου 44.000.000 ευρώ και το δεύτερο περίπου 62.000.000 ευρώ, στο … νεομερκαντιλικού αξιώματος όνομα της εθνικής Ασφάλειας και της ηλεκτρονικής άμυνας στα ανατολικά σύνορα της χώρας για την ανάσχεση του κύματος των προσφύγων. 
Όπως θα δούμε, με μία σειρά νέων προμηθειών που είτε οι διαγωνιστικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει, είτε δρομολογούνται και με συγχρηματοδότηση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά προγράμματα και ταμεία, η Ελλάδα επιχειρεί να οργανωθεί σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού κι εφαρμογών, ώστε ν' αποκρουστεί η σε ύφεση από Έβρου είσοδος των παράνομων μεταναστών και εσχάτως η από θάλασσα παράνομη μετανάστευση που «μετασχηματίζεται» στις καθημερινές πλέον «αποβάσεις» δύστυχων ψυχών σε ελληνικά νησιά και βραχονησίδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκεται σε ισχύ, για να ξεκινήσουμε από το πιο κοστοβόρο σκέλος των διαγωνιστικών διαδικασιών, που καταλαμβάνει σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου της δαπάνης των προμηθειών, η προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά ενός πλοίου- ραντάρ ανοιχτής θαλάσσης μήκους 40 έως 50 μέτρων προϋπολογισμένου κόστους 40.000.000 ευρώ.
Ας δούμε όμως αναλυτικά όλο το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ξεκινώντας από τις προμήθειες για λογαριασμό του λιμενικού, καθώς όπως έχουμε δει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, προς τη θάλασσα έχει μετατοπιστεί η συνοριακή πίεση που ασκείται…
1. Η προμήθεια του συγκεκριμένου σκάφους με επιχειρησιακή ταχύτητα 25 κόμβων, θα ενσωματωθεί στο στόλο του Λιμενικού με αποστολή τον εντοπισμό των λέμβων που θ' αποπειρώνται να εισέλθουν στα ελληνικά ύδατα αλλά και επιτήρηση της ΑΟΖ. Το σύγχρονο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό σκάφος θα διαθέτει εκτός των άλλων θερμικές κάμερες και πυροβόλα. Για τη συγκεκριμένη προμήθεια έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε ν' αποφευχθεί η χρονοβόρα παραπομπή του θέματος στη διακομματική επιτροπή. Τέτοιο πλοίο ανοιχτής θάλασσας υπάρχει, πλην όμως είναι γερασμένο και με ξεπερασμένο εξοπλισμό.
2. Στη διάθεση του Λιμενικού έχουν ήδη τεθεί 6 σκάφη, τα οποία όμως μπορούν να πραγματοποιήσουν περιπολίες έρευνας σε παράκτιες περιοχές της νησιωτικής χώρας. Τα σκάφη αυτά, μήκους
Keywords
Τυχαία Θέματα