Κύπρος: Το πρώτο μνημονιακό Πάσχα

Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, της χειρότερης από την τουρκική εισβολή του 1974, γιορτάζει φέτος το Πάσχα ο Κυπριακός λαός, ο οποίος όμως προσβλέπει με αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σύντομα...
Η αισιοδοξία αυτή αντανακλάται στα πασχαλινά μηνύματα, τόσο του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος,
με σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρει να ανακάμψει και να επιστρέψει στην οικονομική ευημερία, όπως και στο παρελθόν.

Ο κ. Αναστασιάδης, που φέτος πέρασε το Πάσχα στους Αγίους Τόπους, διαβεβαίωσε επίσης ότι μια δίκαιη λύση του κυπριακού η οποία θα επανενώνει τον τόπο, το λαό και τους θεσμούς, παραμένει στις προτεραιότητές του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, που χοροστάτησε τόσο τη λειτουργία της Ανάστασης όσο και στον Εσπερινό της Αγάπης το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, τόνισε στην Πασχαλινή Εγκύκλιό του ότι η χαρά από το μήνυμα της Ανάστασης δεν μπορεί να επισκιασθεί από την κατήφεια και τη θλίψη, που προκαλεί η οικονομική δυσπραγία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα και τον δικό μας Γολγοθά του Κυπριακού λαού θα ακολουθήσει η Ανάσταση.

Κατά τη χθεσινή αναστάσιμη λειτουργία δεν έλειψαν και οι σοβαροί τραυματισμοί από κροτίδες. Ένας νέος 18 χρόνων και ένας άντρας 50 χρόνων έχασαν δάκτυλα από έκρηξη κροτίδων στα χέρια τους και άλλος άντρας υπέστη ρήξη αγγείου του βραχίονα από κροτίδα που έρριψε άγνωστος στον περίβολο της εκκλησίας σε χωριό της Λεμεσού.

Νεαροί έθεσαν επίσης στο στόχαστρό τους σχολεία στη Λεμεσό και στη Λάρνακα και στην ελεύθερη Αμμόχωστο στα οποία προκάλεσαν ζημιές με αυτοσχέδιες κροτίδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα