«Κίτρινη κάρτα» στην Ελλάδα από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών

Για τις διαστάσεις που έχει πάρει το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα αναφέρεται ο Καρλ Κοπ, εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου Pro Asyl, ο οποίος κάνει λόγο για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Οι χώρες με εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν ξεπεράσει τις αντοχές τους....
Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων
δικαιωμάτων» υποστηρίζει ο Καρλ Κοπ, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, καθώς «οι πρόσφυγες δεν έρχονται μόνο δια θαλάσσης, αλλά και από τα χερσαία κοινά σύνορα με την Τουρκία. Είναι και ο λόγος που η ελληνική προεδρία για το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα έχει το μεταναστευτικό ως μια από τις προτεραιότητές της», αναφέρει η Deutsche Welle.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στα μέτρα πρόσβασης που έχει πάρει η Ισπανία στα Κανάρια Νησιά αλλά και την φύλαξη των ελληνικών συνόρων από την Frontex, επισημαίνοντας πως «οι λαθρομετανάστες έχουν γίνει μπαλάκι του πινγκ- πονγκ».

Τέλος, ο Κοπ κάνει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τη συσσώρευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση: «Αντί τον εγκλεισμό των ανθρώπων αυτών σε φυλακές κατασκευασμένες με ευρωπαϊκά χρήματα, θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν πιο ανθρώπινοι χώροι για διαμονή στην Ελλάδα και να καταργηθούν οι φυλακίσεις» υποστηρίζει. «Και μετά γυναίκες, παιδιά και ανήμποροι να προωθηθούν με ανθρωπιστικά κριτήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να τους δοθεί η ευκαιρία να φύγουν από την Ελλάδα με νόμιμο τρόπο, αυτό θα ήταν πράξη αλληλεγγύης».
Keywords
Τυχαία Θέματα