Οι υπάλληλοι που βρίσκονται... ψηλά στις λίστες διαθεσιμότητας

Τις πρώτες λίστες, συχνά όχι εξειδικευμένες, με τους κλάδους, τις υπηρεσίες και το εκπαιδευτικό επίπεδο του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα απέστειλε χθες το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει και την επιτελική ευθύνη για την προώθηση του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο...
Στο στόχαστρο μπαίνει το προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ, πλην των 3.000 δημοτικών αστυνομικών, σε καθεστώς κινητικότητας θα εισέλθουν 1.500 εκ των διοικητικών των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
της χώρας, 1.500 από την Υγεία, 600 εργαζόμενοι από τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, και τα υπόλοιπα Ταμεία και υπηρεσίες του υπ. Εργασίας ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η μετακίνηση από το υπ. Υποδομών στις αποκεντρωμένες περιφέρειες ειδικοτήτων (μηχανικοί κ.λπ.) από υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει τεθεί, μέχρι τις 23 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν εξειδικευθεί οι θέσεις, κλάδοι ή διευθύνσεις που καταργούνται σε κάθε υπουργείο και, στη συνέχεια, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν, πλέον, προσωποποιηθεί οι χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Tέλος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μέσα στα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν (τρόπος πρόσληψης, εκπαιδευτικό επίπεδο, πειθαρχικά παραπτώματα) προκειμένου να γίνει η επιλογή του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα (σ.σ. όπου δεν υπάρξουν οριζόντιες περικοπές).
Keywords
Τυχαία Θέματα