Κατεγράφη ο πρώτος στα ιατρικά χρονικά ασθενής που μολύνθηκε με ηπατίτιδα Ε από αρουραίο

Ανησυχία σε επιστήμονες της ιατρικής προκαλεί η είδηση του πρώτου ασθενούς με ηπατίτιδα Ε η οποία φέρεται να μεταδόθηκε μέσω τρωκτικών. ..

Οι ερευνητές λένε ότι δεν είναι σαφές πώς ο άντρας ήρθε σε επαφή με τον ιό, αλλά υπάρχουν πληροφορίες πως το σπίτι του είχε μολυνθεί από αρουραίους.

Δεν υπήρχαν προηγούμενες ενδείξεις ότι αυτό το στέλεχος του ιού θα μπορούσε να μεταδοθεί στους ανθρώπους.

Η ανθρώπινη εκδοχή της ηπατίτιδας Ε συνήθως εξαπλώνεται μέσω μολυσμένου πόσιμου νερού. Οι γιατροί ανακάλυψαν την περίπτωση αυτή όταν οι εξετάσεις στον ασθενή έδειξαν μη φυσιολογική
ηπατική λειτουργία μετά από μεταμόσχευση ήπατος.

Περαιτέρω δοκιμές έδειξαν ότι έφερε ένα στέλεχος ηπατίτιδας "εξαιρετικά αποκλίνουσας" από το στέλεχος που επηρεάζει τους ανθρώπους, δήλωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. «Υποθέτουμε ότι προήλθε από μόλυνση των τροφίμων από μολυσμένα περιττώματα αρουραίων», ανέφεραν σε έκθεση.

Τα συμπτώματα του ανθρώπινου στελέχους της ηπατίτιδας Ε περιλαμβάνουν ίκτερο και μερικές φορές κόπωση, πυρετό, ναυτία, εμετό και κοιλιακό άλγος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν από τον ιό, αν και για κάποιους, όπως εκείνοι με διαταραχή ανοσολογικής ανεπάρκειας ή έγκυες γυναίκες, μπορεί να αποβεί μοιραία. Είναι σύνηθες να μεταδίδονται ασθένειες από ζώα σε ανθρώπους.

Περισσότερο από το 60% των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών προέρχονται από ζώα. Μια παρατεταμένη περίοδος ζεστού και υγρού καιρού έχει προκαλέσει κλιμάκωση του προβλήματος των τρωκτικών στο Χονγκ Κονγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα