Και εκεί που πουλούσαν ένα έργο του Banksy, αυτοκαταστράφηκε…

Ο λόγος για το “Κορίτσι με το Μπαλόνι”, ένα από τα πιο γνωστά έργα του Banksy, που με κάποιο τρόπο βρέθηκε από έναν τοίχο που είχε πρωτοζωγραφιστεί, σε έναν καμβά.

Το έργο είχε βγει σε πλειστηριασμό από τον οίκο Sotheby’s, και μόλις είχε κατοχυρωθεί από έναν από τους πελάτες του, πέρασε μέσα από ένα μηχάνημα καταστροφής εγγράφων που είχε τοποθετηθεί στην κορνίζα:...

Αξίζει να σημειωθεί, πως το “Κορίτσι με το Μπαλόνι”, είχε αρχικά ζωγραφιστεί πάνω σε έναν τοίχο το 2002 και είχε πουληθεί πάλι από τον Sotheby’s το 2007 για
37.200 στερλίνες, ενώ το 2015, ο όμιλος Sincura, ξήλωσε όλο τον τοίχο όπου ήταν ζωγραφισμένο και το πήρε σπίτι του.

Έκτοτε ο Banksy έχει κάνει κάποιες αναδημιουργίες του έργου του, αλλά δεν είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο ένα από αυτά έφτασε και πάλι στα χέρια του Sotheby’s. Ο συγκεκριμένος οίκος μάλιστα, έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι του οίκου με τη συγκεκριμένη “φάρσα” και κατά πόσο ήταν κάποιο είδος publicity stunt.

Update: Μερικές ώρες αργότερα, ανέβηκε ένα βίντεο στο λογαριασμό του Banksy, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη για την καταστροφή του έργου.
Keywords
Τυχαία Θέματα