Η σιωπή της Αθήνας, ο Φούχτελ και η Θράκη

Το μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα βρίσκεται προ των πυλών της υλοποίησής του. Η "βολική" (έως παρεξηγήσεως) θέση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνάρτηση με την σιωπή της Αθήνας, για το θέμα δημιουργίας ΕΟΖ (Ειδικής Οικονομικής Ζώνης) στην περιοχή της Θράκης (μαθαίνουμε πως...
μένει απλώς η υπογραφή του "αντιμνημονιακού" Σαμαρά), αλλά και η ύπαρξη ενός γερμανού πως έχει ως προσόν του την οργάνωση καμηλοδρομιών, μάλλον δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα παρά δίνουν απαντήσεις στο πως
και ποιοι επενδυτές θα είναι αυτοί που θα "εγκατασταθούν" στην Θράκη για....... να "προσφέρουν" ανάπτυξη...

Ξεκινώντας από τον κύριο "καμηλοδρομίες" ή αλλιώς γνωστό ως "κύριο τίποτε", να σημειώσουμε πως αποτελεί ένα "σοβαρό στέλεχος" που έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης των κονδυλίων που θα διατεθούν για επενδύσεις (κυρίως γερμανικών συμφερόντων) και την εποπτεία της δημιουργίας-λειτουργίας αυτών των περίφημων ζωνών.

Ο κενός προσόντων, λοιπόν, γερμανός αξιωματούχος (γκαουλάιτερ) που τοποθετήθηκε για να προσφέρει ανάπτυξη (στην Γερμανία φυσικά, μην πάει το μυαλό σας αλλού) θα συνεργαστεί με την Ελληνική κυβέρνηση και τους τοπικούς "άρχοντες" για να υλοποιήσει το "έργο" που ανέλαβε (εργολαβικά, με απευθείας ανάθεση από την Μέρκελ).
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δημιουργία ΕΟΖ στην Θράκη έχει σχεδιαστεί και έχει προωθηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο προς υπογραφή. Δεν γνωρίζουμε τι όρους ακριβώς βάζει ο "εκλεκτός κύριος τίποτε" στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να του αναγνωριίσουμε πως εξελίχθηκε πολύ μετά τις καμηλοδρομίες και κατόρθωσε σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει ένα σχέδιο που φυσιολογικά είναι εντός Ελληνικού Συντάγματος, δεν έχει νομικά κωλύμματα, δεν επηρεάζει την κοινωνία των πολιτών της Θράκης, έχει τα μέγιστα δυνατά ανταποδοτικά οφέλη και παράγει πραγματική ανάπτυξη χωρίς να θίγει εθνικά, κυριαρχικά ή άλλα μείζονος σημασίας συμφέροντα της Ελλάδας.
Πρέπει να είναι πραγματικά αξιολογότατος ο κύριος Φούχτελ εάν κατόρθωσε να "παντρέψει" τις απαιτήσεις μέγιστου οικονομικού οφέλους των γερμανών επενδυτών (μην φανταστείτε πως θα επωφεληθούν άλλοι από τα "αναπτυξιακά έργα" που θα υλοποιηθούν από τα Ελληνικά προγράμματα ΕΣΠΑ) χωρίς να θίξει τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της. Δεδομένης, μάλιστα και της εθνικής ιδιαιτερότητας της Θράκης, φανταζόμαστε πως το σχέδιο της ΕΟΖ για την Θράκη, είναι αρτιότατο και δεν δημιουργεί ούτε θέτει θέματα ή ζητήματα κυριαρχίας κάποιου άλλη στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Ο κύριος Φούχτελ, λοιπόν (υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας), θα συνεργαστεί -μετά την υπογραφή Σαμαρά- με τον Γενικό Γραμματέα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιαννακίδη, για να μπορέσουν από κοινού να ανατάξουν την -επί πολλά χρόνια ξεχασμένη από την Αθήνα- Θράκη.
Ποιός είναι όμως ο κ. Γιαννακίδης, ο οποίος εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ και την ομπρέλα (όπως λένε οι "κακές γλώσσες") του τουρκικού προξενεί
Keywords
Τυχαία Θέματα