Η καταλανική ανεξαρτησία διώχνει τον Μέσι από την Μπαρτσελόνα

Το συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα έχει υπογραφεί τον Νοέμβριο, και τους θέλει μαζί μέχρι το 2021. Όμως αυτές τις ημέρες έγινε γνωστός ένας όρος που ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής φρόντισε να συμπεριληφθεί στα χαρτιά, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα αν η Καταλονία αποσχιστεί από την Ισπανία!..

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του παίκτη, Μαρσέλο Μέντεζ, ο Μέσι θα μείνει στη Βαρκελώνη μετά την απόσχιση μόνο αν η ομάδα συνεχίσει να αγωνίζεται σε διοργανώσεις κορυφαίου
επιπέδου.

Η κίνηση αυτή του Μέσι είναι η πιο πρόσφατη παρενέργεια στην προσπάθεια της περιοχής να ανεξαρτητοποιηθεί από την υπόλοιπη χώρα. Η απόπειρα της καταλανικής κυβέρνησης να κηρύξει την ανεξαρτησία της τον περασμένο Οκτώβριο ανάγκασε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να την απολύσει και να προκηρύξει εκλογές καθώς εκατοντάδες εταιρείες άρχιζαν να μετακομίζουν τα γραφεία τους σε άλλα μέρη της Ισπανίας. Με τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας να κερδίζουν τις περισσότερες έδρες στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, o Ραχόι επιμένει ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στην περιοχή να αποσχιστεί.

Έχοντας για σλόγκαν τη φράση «παραπάνω από ένα κλαμπ», η Μπαρτσελόνα βλέπει τον εαυτό της ως θεματοφύλακα της καταλανικής ταυτότητας και των αξιών. Οι ομάδες ποδοσφαίρου σπάνια αγωνίζονται σε πρωταθλήματα εκτός της χώρας τους, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις όπως η Μονακό που αγωνίζεται στη Ligue 1 της Γαλλίας.

Η πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα θα αντιμετώπιζε περιορισμένο ανταγωνισμό αν έπαιζε σε πρωτάθλημα αποτελούμενο από αποκλειστικά καταλανικές ομάδες, παρόλο που η περιοχή έχει δύο ακόμη ομάδες – την Εσπανιόλ και τη Χιρόνα στην ισπανική La Liga της οποίας ηγείται η Μπαρτσελόνα. Η La Liga είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο μαζί με αυτά της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Ο Μέσι, πέντε φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο έχει μια πολυετή σχέση με τη Μπαρτσελόνα, τη μόνη ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί επαγγελματικά από την ηλικία των 16 ετών. Στα 30 του πλέον, μπήκε στην ομάδα ως έφηβος όταν εκείνη δεσμεύτηκε να πληρώσει για τη θεραπεία ενός προβλήματος υγείας που εμπόδιζε την ανάπτυξή του.

Η είδηση για τον όρο στο συμβόλαιο του Μέσι έγινε γνωστή από ρεπορτάζ της εφημερίδας El Mundo.
Keywords
Τυχαία Θέματα