φουλ της δημοκρατίας με (χα)-βαλέδες

Ελλην Φορολογούμενος Η λέξις κουμάρι προέρχεται εκ της τουρκικής λέξεως kumar που σημαίνει τυχερόν παίγνιον. Βέβαια το κουμάρι δεν παραπέμπει σε avantgarde καταστάσεις ενός ναού του τζόγου εις την χώρα των Μονεγάσκων εις τα Μόντε Κάρλα και άλλα τέτοια , ούτε καν εις τας Πάρνηθας, από Μπίθουλας και κάτω που λέμε .Όσο δε για τους κουμαρτζήδες αυτοί είναι πολύ αντεργκραούντ τυπάκια και ο όρος ταιριάζει σε άτομα πιο , παρακάτω και από έναν..... απλώς άξεστο τζογαδόρο. Το κουμάρι είναι πιο ζόφος , τέρμα παρακμή και βάλε.

Τον
κουμαρτζή δεν θα τον δούμε εις τα καζίνα, ούτε σε καρέ που παίζονται χρήματα και υπολήψεις , ούτε στα λεγόμενα « καλά σπίτια» με τα μεγάλα σαλόνια, προτιμάει τις παράνομες λέσχες , τα καφενεία ,τις καρότσες των φορτηγών στις μεγάλες λαχαναγορές και άλλα τέτοια καταγώγια και κωλοχανεία .

Οι κουμαρτζήδες δεν παίζουν με καλές πλαστικές τράπουλες, και κοκάλινες μάρκες σε τσόχες, αλλά θα τον δεις με τη λιγδιασμένη από απλό χαρτόνι, και πάντα με μετρητά πάνω σε τσόχα μαύρη από τη λέρα και με άφθονες τρύπες από καύτρες. Δεν παίζει blackjack, αλλά εικοσιένα, δεν παίζει στα crap tables του καζίνο, αλλά μπαρμπούτι πάνω σε κουβέρτα (βρώμικη) ή τραπέζι του μπιλιάρδου. Δεν παίζει Texas Hold'em, αλλά χαρακίρι, ασανσέρ, κούκο (μονό ή διπλό), νεκροταφείο, το κρυφό μπαλαντέρ, η ψωλή του βασιλέως (σόρρυ για το βασιλέως) κ.α. Δεν παίζει καν «πάμε στοίχημα» , ούτε «Πόσο πάει ο πρόεδρας σήμερις?»
Τέλος το κουμάρι δεν αφορά λαμπρούς τροφαντούς νέους απόφοιτους του Πούτσεστερ ή σεβάσμιους γέροντας που διακόνησαν επί πολλά συναπτά έτη την πατρίδαν ,αλλά τσόλια παρτάλια κακορίζικα κουτσαβάκια που το παίζουν μαγκίτες και αλάνια . Τέτοια πράματα δεν είναι καλά παιδάκι μου.
Keywords
Τυχαία Θέματα