Φωτιά στον Αυλώνα: Βαμβάκι, σπινθηριστή και κιάλια είχε πάνω του προσαχθείς για εμπρησμό


Δύο αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φυλή.

Το ένα πύρινομέτωπο βρίσκεται ανατολικά της Μονής Κλειστών προς το Γκούρα και το άλλο δυτικά της Μονής. Οι ισχυρές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια για τον περιορισμό της.

Παράλληλα, διάσπαρτα είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα ενώ εγείρουν προβληματισμούς οι διαδοχικές πυρκαγιές στον Αυλώνα. Εννέα εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν υπό έλεγχο, όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Η

πυρκαγιά στην νότια πλευρά της Πάρνηθας παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, όταν ξέσπασαν διαδοχικές εστίες από τον Αυλώνα μέχρι την περιοχή Συκάμινο που είναι στην βόρεια πλευρά τουβουνού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Οι τρεις εστίες φωτιάς ξέσπασαν στον Αυλώνα στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης (24/8) στις περιοχές Συκάμινο, Ασπρόχωμα και Άγιος Γεώργιος.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι δύο έγιναν νωρίτερα στον Αυλώνα και στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο στο Μενίδι, όπου αυτή τη στιγμή είναι βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο μέτωπο της Αγίας Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα