Φωτιά στα Καλύβια Αττικής...


-Η εικόνα στην Εύβοια.

-Δυνάμεις της ΕΜΑΚ στη Μονή Κλειστών.-Νέο μέτωπο στη Χασιά.-Εκκενώσεις παντού...Με μήνυμα που έστειλε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία καλεί τους κατοίκους της περιοχής Βαλομάνδρα Αττικής, στα Μεσόγεια, να εκκενώσουν την περιοχή προς Καλύβια.
Στην... περιοχή έχουν ξεσπάσει διάσπαρτες εστίας φωτιάς σε οικοπεδικούς χώρους. Στο σημείο σπεύδουν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Εκκενώσεις παντού
Εκκενώνονται προς Κομοτηνή
οι οικισμοί Μέστης, Συκορράχης, Δικέλλων, Πλάκας Έβρου. Οι φλόγες είναι ιδιαίτερα ορατές κι απειλούν πλέον και το δάσος Πετρωτών στη Ροδόπη.

Επίσης εκκενώνονται με μήνυμα 112 προς Κομοτηνή οι οικισμοί Μεσημβρίας, Ατάρνης, Αύρας, Κόμαρου, Περάματος Έβρου.
Δυνάμεις της ΕΜΑΚ στη Μονή Κλειστών
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τη Μονή Κλειστών. Στο σημείο μεταβαίνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ προκειμένου να απομακρύνουν τις μοναχές που έχουν εγκλωβιστεί.
Η εικόνα στην Εύβοια
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Ψαχνά και βρίσκεται τώρα πάνω από τη Νέα Αρτάκη και τον Βατώνα της Εύβοιας. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και μία μίνι συνάντηση του συντονιστικού για να εκτιμήσει την κατάσταση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν καεί περισσότερα από 6.500 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή ενώ τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ύφεση στους ισχυρούς ανέμους που δίνει τη δυνατότητα σε επίγειες δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, για να δράσουν στην περιοχή και να περιορίσουν τις φλόγες.
Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Νέο μέτωπο στη Χασιά
Πάνω από την Αττική Οδό.
Η φωτιά στη Φυλή ξέσπασε σε πευκόφυτη περιοχή νωρίς το μεσημέρι και καίει κοντά στη Μονή Κλειστών.
Πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο, στους πρόποδες της Πάρνηθας, με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί στην περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα