Ευ. Λιακούλη στην Ελασσόνα: «Το υπέρογκο κόστος ζωής, αβίωτη αγωνία επιβίωσης



Τη λαϊκή αγορά Ελασσόνας και τα τοπικά καταστήματα επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την τ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ.

Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τη Γραμμ. Της ΤΟ Ελασσόνας Φωτεινή Ιγγλέζου, καθώς και μελών και στελεχών της ΤΟ και του τοπικού ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας

τη διαρκή ζωντανή επικοινωνία με τους πολίτες, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Η αισιοδοξία για τη δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ήταν εμφανέστατη στις συνομιλίες που είχαν τα στελέχη με τους κατοίκους, οι οποίοι αγκαλιάζουν με θέρμη την νέα προσπάθεια της αυθεντικής Δημοκρατικής Παράταξης, με την ανταπόκριση ιδίως της νέας γενιάς να δίνει συνεχώς ξεχωριστό “χρώμα”.

Η Ευαγγελία Λιακούλη , μετά το πέρας της περιοδείας, τόνισε ότι εισέπραξαν την αγωνία και τους προβληματισμούς καταναλωτών, παραγωγών, εμπόρων, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων «για το υπέρογκο κόστος ζωής, που έχει καταντήσει την καθημερινότητα σε αβίωτη αγωνία επιβίωσης», ενώ από την πλευρά τους παρουσίασαν αναλυτικά το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει «να πάρει “ανάσα” η κοινωνία, με αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και προϋποθέσεις ίσων ευκαιριών για όλους».

«Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης, τέσσερα ολόκληρα χρόνια, κυβέρνησε εξυπηρετώντας τα ισχυρά συμφέροντα, που έγιναν ακόμα ισχυρότερα, η αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας κατακρημνίζεται. Επί Ν.Δ., ο πληθωρισμός στα τρόφιμα μονιμοποιήθηκε σε αυξήσεις άνω του 10 %, με το “ράλι” των τιμών να συνεχίζεται για περισσότερο από έναν χρόνο και τις αυξήσεις σε είδη όπως γαλακτοκομικά και έλαια να κινούνται σταθερά μεταξύ 15 % – 20 %. Το κόστος παραγωγής παραμένει ασύμφορο, με τον πρωτογενή τομέα να ασθμαίνει σε μια ατέρμονη “ανηφόρα”. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ασφυκτιά.

Η ενεργειακή δημοκρατία παραμένει “όνειρο απατηλό” για τους πολλούς. Τα κόκκινα δάνεια, τα χρέη των πολιτών σε Εφορία και ΕΦΚΑ, ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας, η ιλιγγιώδης άνοδος των ενοικίων, αποτελούν “ανοιχτές πληγές” για τους μη προνομιούχους. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης τάζει αύξηση του μέσου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 25 %, στις Βρυξέλλες έχει δεσμευτεί για αυξήσεις που αθροιστικά δεν υπερβαίνουν το 13 %, με την προεκλογική εξαπάτηση να είναι πασιφανής. Η Ν.Δ. αφαίμαξε τα νοικοκυριά μέσω των έμμεσων φόρων, η υπεραπόδοση των οποίων έβαλε επιπλέον 5 δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Απέναντι στην ελιτίστικη κυνικότητα, το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη αρχών και αξιών, ως η αξιόπιστη, υπεύθυνη, προοδευτική εναλλακτική δύναμη στο πλευρό των Ανθρώπων του μόχθου που βρίσκονται σε αδιέξοδο», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη.

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας ενημέρωσε τους κατοίκους της Ελασσόνας για «το πρόγραμμα δώδεκα προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για ένα σύγχρονο Κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης», τονίζοντας πως «ο κυρίαρχος Λαός την 25η Ιουνίου παίρνει Απόφαση Αλλαγής, θέτοντας την κοινωνία στο προσκήνιο και τον Άνθρωπο στο επίκεντρο ενός νέου πολιτικού ήθους υπέρ των μη προνομιούχων».

cnn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα