Επίδομα σε 4 εκατ. συνταξιούχους από τον Ερντογάν - Μπόνους εν όψει εκλογών

Σχέδιο ανάκαμψης της τουρκικής οικονομίας υποστηρίζει, πως ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε πρώτη φάση και με αφορμή τις εκλογές της 24ης Ιουνίου ο Τούρκος πρόεδρος προαναγγέλλει επίδομα για 4 εκατομμύρια συνταξιούχους στις δύο πιο σημαντικές μουσουλμανικές εορτές...
24 εκατομμύρια τουρκικές λίρες αναμένεται να διατεθούν, ποσό που αντιστοιχεί σε 400
ευρώ ανά συνταξιούχο.

Το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί από την καταχώρηση των κατοικιών, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα στο τουρκικό δημόσιο. «Είναι ένα μεγάλο ποσό. Αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με τις πηγές χρηματοδότησης», είπε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ εξηγώντας ότι ειδικοί έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς και ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε την έγκρισή του.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μύδρους για τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης με το «Καλό Κόμμα» (IYI Parti) της Μεράλ Ακσενέρ να καταγγέλλει προσπάθεια «χρηματισμού» των ψηφοφόρων και το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) να προειδοποιεί τους πολίτες να μην εξαπατηθούν. «Δεν πρόκειται για πακέτο χορηγίας, αλλά για πακέτο συγκράτησης των ψήφων», σχολίασε ο εκπρόσωπος του CHP Μπουλέντ Τεζτσάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα