Τούρκος στον Έβρο: Έκανα λάθος – Δεν κατάλαβα τι μού έλεγαν

12:08 3/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκε μετά τις 9, ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή των Καστανεών, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του να αφορά κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο Μούσα Αλερίκ, όπως μεταδίδει το skai.gr, υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό

του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε τον χώρο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του. Από την πλευρά τους, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα γι’ αυτό και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής σε συνεργασία με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα και ήδη έστειλε διπλωμάτη του στην Ορεστιάδα προκειμένου να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα και από την Αδριανούπολη αναμένονταν σήμερα το πρωί Τούρκοι δικηγόροι, εκ μέρους της οικογένειάς του αλλά και του δήμου Αδριανούπολης, όπου ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι εργάζεται.

Ουσιαστικά, η κατηγορία που αντιμετωπίζει, είναι η ίδια με αυτή των δύο Ελλήνων στατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι παραμένουν από την 1 Μαρτίου που συνελήφθησαν στις Καστανιές, φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Αντίθετα, στον 38χρονο Τούρκο Μούσα Αλέρικ αμέσως συντάχθηκε το κατηγορητήριο και πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει.

Στην περίπτωση άλλου Τούρκου που είχε μπει στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό, του επιβλήθηκε απλά φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και επέστρεψε στην Τουρκία. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και με τον συγκεκριμένο.

Πηγή: evros-news.gr, skai.gr

The post Τούρκος στον Έβρο: Έκανα λάθος – Δεν κατάλαβα τι μού έλεγαν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα