Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ντόναλντ Τραμπ...


Στο Μαϊάμι βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες για τα διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα τα οποία ο Ρεπουμπλικάνος είχε πάρει από τον Λευκό Οίκο, μετά την ήττα του στις εκλογές και απομάκρυνσή του από την εξουσία...

Βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη κατοχή εγγράφων ευαίσθητων για την ασφάλεια της χώρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του

Μαϊάμι με χιλιάδες φανατικούς υποστηρικτές στο πελυρό του για να τον στηρίξουν. Μαζί του και ο προσωπικός του βοηθός και συγκατηγορούμενος του Γουόλτ Νάουτα, ο οποίος αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες.

Το κατηγορητήριο, που εκδόθηκε από σώμα ενόρκων στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Μαϊάμι, για πρώτη φορά στοχεύει πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες.

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι διατήρησε στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και ότι είπε ψέματα σε αξιωματούχους που προσπάθησαν να τα ανακτήσουν. Ο ίδιος δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου και αποφασισμένος να συνεχίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συνωμοσίας εις βάρος του. Ο Τραμπ κατηγορεί επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι ενορχηστρώνει την ομοσπονδιακή υπόθεση για να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.

Μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. O δικαστής της πολιτείας της Φλόριντα, Τζόναθαν Γκούντμαν, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν θα καταβληθεί εγγύηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα