Διαδικτυακός «πόλεμος» στην Τουρκία με φόντο Ερντογάν: #Tamam ή #Devam;

Διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ πολέμιων και υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε από την Τρίτη στο Twitter, με… όπλα τα hashtags #Tamam και #Devam και με φόντο τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στη γειτονική χώρα.

Οι πολέμιοι του Τούρκου προέδρου επιδόθηκαν σε μπαράζ αναρτήσεων με την ετικέτα
«tamam» («φθάνει» ή «αρκετά», στα τούρκικα), με αφορμή αναφορά του Τούρκου προέδρου...
, ο οποίος είπε σε προεκλογική ομιλία του ότι θα αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα εάν το έθνος του πει «tamam».

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσισαν να αντεπιτεθούν και έστειλαν μαζικά μηνύματα στο Twitter με ετικέτα τη λέξη «devam» («κι άλλο», «συνέχισε», στα τούρκικα).

Η έκταση που έλαβαν οι αναρτήσεις, προκάλεσε την αντίδραση κυβερνητικών αξιωματούχων και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, που κατήγγειλαν «συνωμοσία».

Μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα μηνύματα στάλθηκαν από on-line bots που συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει.

«Οι απόπειρες χειραγώγησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, πρόκειται για μάταιες προσπάθειες» σχολίασε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και πρόσθεσε: «Θα δούμε ποια απόφαση θα λάβει το έθνος την 24η Ιουνίου. Προβλέπουμε ότι θα είναι "devam"»
Keywords
Τυχαία Θέματα