Δένδιας: Οι αστυνομικοί δεν ψηφίζουν μαζικά Χρυσή Αυγή

ΟΧΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και ακόμη εντονότερη της ΠΟΑΣΥ για τα δημοσιεύματα που αφορούν τις εκλογικές προτιμήσεις των αστυνομικών στοχοποιώντας τους ως ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Δένδιας όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Δεν είναι ακριβώς έτσι…

Ας πούμε, σε εκλογικά τμήματα στα οποία ψήφισε μεγάλος αριθμός
του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ η Χρυσή Αυγή κατέγραψε σχεδόν το πανελλήνιο ποσοστό της, 10%. Και μιλάμε για μεγάλο αριθμό. Σε άλλο εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισαν τα ΥΑΤ και τα ΥΜΕΤ, δηλαδή αυτά που ο κόσμος λέει ΜΑΤ και που είναι ο πιο ‘σκληρός πυρήνας’ αν θέλετε της Αστυνομίας, η Χρυσή Αυγή δεν κατέγραψε παραπάνω από το 11%».

Ο υπουργός, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν δύο-τρία τμήματα στα οποία παρουσιάστηκε ένα φαινόμενο τέτοιο, ωστόσο αυτά που λέγονται «σε πολύ μεγάλο βαθμό βολεύουν στη δημιουργία λαϊκού ενδιαφέροντος παρά αποτελούν αποδεδειγμένη αλήθεια», επεσήμανε. Πρόσθεσε επίσης, ότι σε αυτά τα τμήματα δεν ψήφισαν μόνο αστυνομικοί αλλά και στρατιωτικοί, «όμως εκεί δεν λέγεται κουβέντα. Εμένα δεν με πειράζει που δεν λέγεται κουβέντα, πρέπει να σας πω όμως δεν υπάρχουν τμήματα στα οποία βάσει καταλόγου ψήφισαν μόνο οι αστυνομικοί και μόνο εκεί ευρέθησαν».

Ο κ. Δένδιας θεωρεί ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι σωστή γιατί επιτρέπει να φαίνεται ότι χαρίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που εκτελεί ένα κρίσιμο ρόλο, κι αυτή είναι η Αστυνομία, στη Χρυσή Αυγή. «Οτιδήποτε εκφεύγει του Συνταγματικού τους καθήκοντος τιμωρείται απόλυτα. Κι αν θέλετε υπήρξε και ίσως καθ’ υπερβολήν κολασμός στα θέματα που αφορούν τη Χρυσή Αυγή από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, όμως δεν θέλω να ελέγξω το φρόνημά τους, αυτό δεν μου επιτρέπεται» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα