Μπαράζ ληστειών σε βάρος ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα

Απανωτές ληστείες σημειώθηκαν σήμερα από το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε βάρος ανηλίκων που είχαν βγει για τα κάλαντα στους δρόμους. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω και της γενικότερης υψηλής εγκληματικότητας, έχει μετατραπεί σε μάστιγα το φαινόμενο κάθε τέτοια ημέρα του χρόνου, μικρά παιδιά να δέχονται επιθέσεις από κακοποιούς και να μην μπορούν να χαρούν αυτό που για τους παλιότερους θεωρείτο αυτονόητο! Τα κάλαντα! Από το πρωί σημειώθηκαν συνολικά 6 ληστείες σε βάρος ανηλίκων, όπου σε τρεις από αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς...

Με
την σειρά, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Χίου 42 στην Ομόνοια, όπου ένας Πακιστανός αφαίρεσε με την απειλή μαχαιριού τα έσοδα από τα κάλαντα ενός ανήλικου αγοριού, ενώ λίγο μετά ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και συνελήφθη. Σε μία άλλη περίπτωση, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Θησέως στην Καλλιθέα, τρεις άγνωστοι δράστες με χρήση βίας απέσπασαν 15 € από τρεις ανήλικους και στου Παπάγου, στην οδό Εφέσου 18, δύο δράστες αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριών 20 € και ένα κινητό τηλέφωνο από δύο ανήλικους.
Στο Ν. Ηράκλειο, στην οδό Ρόδων 5, ένας Έλληνας και ένας Αλλοδαπός δράστης αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριών 10 € και ένα κινητό τηλέφωνο από δύο ανήλικους, στη συνέχεια όμως οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ Ν. Ηρακλείου και συνελήφθησαν. Στο Χαϊδάρι, στη συμβολή των οδών Σουκαντζίδη και Ύδρας, δύο άγνωστοι δράστες με χρήση βίας, αφαίρεσαν από έναν ανήλικο 100 € και τέλος στο Χαλάνδρι, στην οδό Ελικώνος 10, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός επιτέθηκαν σε έναν ανήλικο που έλεγε τα κάλαντα και με την χρήση βία του άρπαξαν το μπουφάν του, αφού δεν είχε χρήματα να τους δώσει. Λίγο μετά ο δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και συνελήφθησαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα