Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μετακλητούς με τους μεγάλους μισθούς από επίσημη κρατική ιστοσελίδα - Η απάντηση της κυβέρνησης που τα διαψεύδει

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για το θέμα των διορισμών στο Δημόσιο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για “έφοδο κατάληψης του κράτους από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ” και το Μαξίμου να απαντά ότι η ΝΔ “διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και τον λαϊκισμό”. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια των...
αριθμών;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής LiveNews, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο “Ε”, που επικαλείται στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα apografi.gr, αναφέρει πως τον Σεπτέμβριο του 2015 οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν 957, ενώ τρεις μήνες αργότερα έφτασαν τους 1814!

Ένα χρόνο πριν, και σύμφωνα με τα στοιχεία που επίσης έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα https://apografi.gov.gr, οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν 100 λιγότεροι!

Σχετικά με τους μισθούς όσων εργάζονται ως διεθυντές σε πολιτικά γραφεία, εντάσσονται στο μισθολογικό κλιμάκιο 19, κάτι που μεταφράζεται σε μηνιαίο μισθό ύψους 2.154 ευρώ!

Οι ειδικοί σύμβουλοι με διδακτορικό (μισθολογικό κλιμάκιο 17), έχουν μηνιαίο εισόδημα 2.036 ευρώ με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 1.917 ευρώ όσοι έχουν τεχνική εκπαίδευση.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που αφορούν όσους βρίσκονται στα πολιτικά γραφεία και εισπράττουν επίδομα θέσης ευθύνης ύψους 600 ευρώ!

Δείτε στο βίντεο περισσότερα στοιχεία
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Kafeneio-gr