Αντώνης Κολοκοτρώνης

Στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς –μεταξύ άλλων εθνικοπατριωτικών – αναφέρθηκε και στο 1821. Το 2021, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 και ο Αντώνης Σαμαράς υπολογίζει πως θα έχει γίνει πρωθυπουργός μέχρι το 2021.

Αν ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρωθυπουργός το 2021, θα είναι 70 χρονών,
θα έχει πρόβλημα με τον προστάτη και θα φοράει πάνες για την ακράτεια. Πάντως, στην παρέλαση θα πάει...

Ο Αντώνης Σαμαράς –στην αναφορά του στο ’21- ξέχασε πως η Επανάσταση είχε ουσιαστικά ηττηθεί και χρειάστηκε η δυναμική επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων, για να ελευθερωθούν οι Έλληνες.

Στο τέλος της αναφοράς του στην Επανάσταση του 1821, ο Αντώνης Σαμαράς ρώτησε το ακροατήριο: «Θα επιτρέψουμε να γιορτάσει η Ελλάδα τα 200 χρόνια της λευτεριάς της οικονομικά δέσμια;».

Μα αν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε τους αγωνιστές του 1821, θα πρέπει να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση βουτηγμένοι στα χρέη. Από την Επανάσταση ξεκίνησαν οι Έλληνες να παίρνουν δάνεια. Πρώτα πήραν δάνεια και μετά έφτιαξαν χώρα. Άρα, για να τιμήσουμε πανηγυρικά τους ένδοξους προγόνους μας, πρέπει να φτάσουμε το χρέος στο Θεό.

Νομίζω πως η Ελλάδα έγινε χώρα, για να μπορούν οι Έλληνες να παίρνουν πιο εύκολα δάνεια. Δεν σε δανείζει εύκολα ο άλλος, αν δεν έχεις και μια χώρα από πίσω. Θέλει τις εγγυήσεις του.

pitsirikos.net
Keywords
Τυχαία Θέματα