Άλλο τα ψέματα και άλλο τα “ωραία ψέματα”

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος
Ακούω καθημερινά να μιλάνε για ψέματα που είπε ο σ. Τσίπρας, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές. Με όλο το θάρρος, θέλω να διορθώσω μια αδικία. Δεν είπε ψέματα, είπε “ωραία ψέματα” και εδώ υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το μεν σκέτο ψέμα δείχνει κακοήθεια, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ από ένα Αριστερό, πολύ περισσότερο ριζοσπάστη, δηλαδή χωρίς γραβάτα, ενώ το “ωραίο ψέμα” δείχνει άνθρωπο με “φιλάνθρωπα”, ευγενικά
και λεπτά αισθήματα και πολύ ταλέντο, ιδιαίτερα αυτό.
Προσέχτε, όταν λέω “φιλάνθρωπα αισθήματα” δεν εννοώ τον όρο με την έννοια που δίνει η Δεξιά, αλλά όπως τον εννοεί η Αριστερά, ριζοσπαστική ή σκέτη. Θα έχετε προσέξει, φαντάζομαι, την διαφορά. Οι πολύ Αριστεροί και πολύ πλούσιοι Αριστεροί, σαν τον Μίκη, δεν βάζουν μεν, το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν, έμπρακτα, κάποιον φτωχό, κάνουν όμως, πως..... κλαίνε και καταριούνται και αν το κάνουν και αυτό, τους “άλλους” πλούσιους, ότι δεν κάνουν τίποτα γι' αυτούς. Είδατε π.χ. κανένα πολύ Αριστερό, με ή χωρίς γραβάτα, να πει μια καλή κουβέντα συμπαράστασης, έστω με τα λόγια, προς το “Χαμόγελο του παιδιού”, όταν ζήτησε βοήθεια για να απαλλαγεί από τον ΕΜΦΙΑ, λόγω αδυναμίας καταβολής; Κανείς και τίποτα. Αυτή την Αριστερή “φιλανθρωπία” εννοώ.

Έλεγα λοιπόν, ότι κακώς λένε ότι ο σ. Πρωθυπουργός μας είπε ή λέει ψέματα, γιατί απλά, λέει “ωραία ψέματα”. Στο κάτω-κάτω, ο σοφός, κατ' άλλους, Λαός, αυτό θέλει να ακούει όταν λέει: “παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του”.
Για σκεφτείτε πόσοι φτωχοί, πόσα βράδια κοιμήθηκαν ευτυχισμένοι, με το όνειρο του μισθού στα 751 ευρώ και όλα τα υπόλοιπα! Σκεφτείτε τον καημό όσων είχαν ψηφίσει “όχι” στο δημοψήφισμα και τους βγήκε “ναι” και την ανακούφιση που αισθάνθηκαν όταν άκουσαν, πριν από λίγε μέρες, ότι με το “όχι” κράτησαν την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ όσοι είχαν ψηφίσει “ναι” ήθελαν να την βγάλουν, δηλαδή να την καταστρέψουν! Σκεφτείτε την απόγνωση των συνταξιούχων που τους έκοψαν το ΕΚΑΣ και έμειναν με 280 ευρώ τον μήνα και την ανακούφισή τους όταν άκουσαν τον αρμόδιοΥπουργό να δηλώνει ότι οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται... όταν θα αρχίσει η ανάπτυξη! Στο ίδιο πνεύμα και η σα Φωτίου, που μπορεί να το παρατράβηξε λιγάκι παραπάνω, σαν δυναμική αγωνίστρια της Αριστεράς που είναι, έκανε όμως κι' αυτή το φιλόπτωχο Αριστερό της καθήκον. Δήλωσε, σαν μόλις να γύρισε από τον Άρη, ότι με όσους συνταξιούχους μίλησε, προφανώς Αριανούς, κανείς δεν της είπε ότι μειώθηκε η σύνταξή του.
Και για να τελειώνουμε, ερωτώ: Τι προτιμάτε να ακούτε, το ξεπούλημα του Ελληνικού ή την ενοικίασή του για 99 χρόνια, ή αλλιώς, τα σκέτα ψέματα ή τα “ωραία ψέματα”; Για όσους δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά μεταξύ των δύο, δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα. Γι' αυτούς ό,τι πει ο... Θεός, ή αλλιώς το κόμμα και υπομονή!
Keywords
Τυχαία Θέματα