H Mέρκελ έξω φρενών με τον Σαρκοζί!

Σπάει το δίδυμο των «Μερκοζί»; Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον Νικολά Σαρκοζί, φέρεται να έχει εκνευριστεί με τον γάλλο πρόεδρο και να αποκλείει την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωσή του.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel...
πως ο Σαρκοζί
δεν επιθυμεί πλέον την Μέρκελ σε κάποια προεκλογική συγκέντρωση, με τη γερμανίδα καγκελάριο να εκφράζει τον εκνευρισμό της σε στενούς της συνεργάτες.

Η Μέρκελ φέρεται ότι έκανε γνωστές τις προθέσεις της μερικές ημέρες αργότερα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν θα είχε δυσαρεστηθεί τόσο εάν ο υποψήφιος του δεξιού UMP δεν έκανε τις πρόσφατες δηλώσεις του για το ζήτημα της μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρκοζί, ο οποίος ακολουθεί ιδιαίτερα ρητορική που αγγίζει τα όρια της Άκρας Δεξιάς στην καμπάνια του, απείλησε προ ημερών ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει από το χώρο Σένγκεν εάν οι ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων δεν αναθεωρηθούν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε δηλώσει σύμφωνα με το newpost.gr, την Τετάρτη ότι η Μέρκελ θα πάει «κάποια στιγμή» στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία για να «μιλήσει για την Ευρώπη» μαζί του, αλλά δε θα εμφανιστεί σε κάποια προεκλογική εκδήλωση διότι «αυτή είναι θέμα των Γάλλων». Κάπου εκεί εξερράγη η γερμανίδα καγκελάριος…
Keywords
Τυχαία Θέματα