Βραβείο για την ασφάλεια του Hyundai Genesis από το IIHS [w/video]

22:05 8/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Τα τελευταία χρόνια, τα βήματα των Κορεατών στη βελτίωση της σχεδίασης και της ποιότητας κατασκευής είναι μεγάλα. Αυτό φαίνεται, όμως, πως ισχύει και στον τομέα τής ασφάλειας. Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) δοκιμάζει το νέο Hyundai Genesis, και τ’ αποτελέσματα μπορεί να σου προκαλέσουν μια μικρή έκπληξη, αφού κατάφερε ν’ αποσπάσει το βραβείο “Top Safety Pick+”!

Το video που θα δούμε αφορά το small overlap (σύγκρουση με το 25% τής επιφάνειας επαφής στο εμπρός μέρος) και

το Genesis τα πήγε πολύ καλά σε όλες τις δοκιμές, όπως γράφει το IIHS.

Το βραβείο ήρθε χάρη σε μια καλή βαθμολογία στο δύσκολο small overlap και μια εξαιρετική βαθμολογία στη σύγκρουση του εμπρός μέρους. Το νέο Genesis κέρδισε επίσης καλές βαθμολογίες στο moderate overlap (σύγκρουση με το 50% τής επιφάνειας επαφής μπροστά), στην πλευρική σύγκρουση, στην αντοχή τής οροφής και των δοκιμών προσκέφαλων.

Στο small overlap, ο χώρος τού οδηγού παρέμεινε καλός, και οι μετρήσεις στο ανδρείκελο τού οδηγού έδειξαν χαμηλό κίνδυνο σημαντικών τραυματισμών για τέτοιες συγκρούσεις. Το κεφάλι τού ανδρείκελου έκανε καλή επαφή με τον μπροστινό αερόσακο, ο οποίος έμεινε στην θέση του σε όλη τη διάρκεια τής σύγκρουσης, και ο πλευρικός αερόσακος άνοιξε για να προστατέψει το κεφάλι από τις πλευρικές συγκρούσεις.

Το προαιρετικό σύστημα αποφυγής ατυχημάτων, που προσφέρεται πρώτη φορά στο μοντέλο, κέρδισε εξαιρετική βαθμολογία, λόγων του αυτόματου φρεναρίσματος. Σε δοκιμές στην πίστα, το αυτοκίνητο σταμάτησε εντελώς πριν χτυπήσει τον στόχο στα 20 χλμ/ώρα και τα 40 χλμ/ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα