Η Red Bull “ανησυχεί” τον Hamilton

21:15 8/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Παρά το υποδειγματικό ξεκίνημα της Mercedes στη φετινή χρονιά, η γερμανική ομάδα έχει δηλώσει πολλάκις πως δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χαλάρωση κι εφησυχασμό, διότι τα πράγματα μπορούν εύκολα ν’ αλλάξουν τη στιγμή που μένουν 15 αγώνες για το τέλος τής φετινής χρονιάς. Η Ferrari φρόντισε να επιβεβαιώσει την ομάδα τού Brackley, παίρνοντας την τρίτη θέση στην Κίνα, με τον Fernando Alonso, και πλέον η ιταλική ομάδα ίσως να είναι ένας πιο δύσκολος αντίπαλος,

όπως λένε οι ίδιοι.

Πέρα, όμως, από τη Scuderia, υπάρχει και η Red Bull: ο Renault Energy F1-2014 βελτιώνεται συνεχώς και η RB10 είναι ένα μονοθέσιο που έχει πολύ καλή συμπεριφορά και ισορροπία, ενώ είναι ίσως το ταχύτερο στις γρήγορες στροφές κι ένα από τα πιο σταθερά στο φρενάρισμα. Ο Sebastian Vettel αναζητά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το μονοθέσιό του, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε ν’ αποκλείσουμε ότι ο Πρωταθλητής να γίνει ξανά γρήγορος.

Όλα αυτά είναι λόγοι ανησυχίας για τον Lewis Hamilton, που ο μοναδικός του αντίπαλος μέχρι στιγμής ήταν ο Nico Rosberg. Ο Βρετανός ξέρει καλά την εξελικτική ικανότητα της αυστριακής ομάδας, όπως μας έχει δείξει και στο παρελθόν, μετά από μερικά όχι καλά ξεκινήματα.

Μέχρι στιγμής, στους 4 πρώτους αγώνες, το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό. Τώρα πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη, που είναι μια πίστα που πάντα μπορείς να δοκιμάσεις το μονοθέσιο. Είναι μία πίστα που κυριαρχεί η κάθετη δύναμη, οπότε θα δούμε ποιοι πραγματικά είναι καλοί. Αλλά, πιστεύω ότι η Red Bull έχει τόση πολλή κάθετη δύναμη όσο εμείς, ίσως και λίγο περισσότερη, οπότε μπορούν ακόμα να βελτιωθούν.

Φέτος, εκτός από μία εκπληκτική μέχρι στιγμής χρονιά για τη Mercedes, βλέπουμε κι έναν βελτιωμένο και πιο συγκεντρωμένο Hamilton. Αυτό που έχει καταφέρει να κάνει είναι να προσαρμοστεί πολύ καλά στους νέους κανονισμούς, με τον ίδιο να λέει και να ξαναλέει ότι η W05 είναι ό,τι καλύτερο οδήγησε ποτέ.

Απλά, νιώθω ότι είμαι στα καλύτερά μου. Το μυαλό μου είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο, και η διαδικασία στην οποία βρίσκομαι λειτουργεί πολύ καλά, και συνεχίζω να προσθέτω σ’ αυτό. Όσο για το μονοθέσιο, μου δίνει ένα απίστευτο αίσθημα. Ποτέ δεν έχω οδηγήσει ένα αυτοκίνητο σαν κι αυτό, και μια ομάδα σαν κι αυτή που είναι ικανή να μου δώσει αυτό το αυτοκίνητο. Είναι τόσο εξωπραγματικό. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι συμβαίνει.

Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα ήταν έτσι, παρόλο που ήξερα ότι θα έχουμε δυνατό κινητήρα, διότι έβλεπα τη δουλειά που γινόταν στο εργοστάσιο. Φυσικά, σκέφτηκα ότι οι άλλοι θα ήταν πιο κοντά μας όσον αφορά τον κινητήρα. Όταν κοιτάζω τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, η απόφασή μου να έρθω εδώ, η θετική χρονιά που είχε πέρυσι και το εξαιρετικό ξεκίνημα φέτος… Wow! Έχω μείνει έκπληκτος!

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing, Kunkel/Mercedes AMG]

Keywords
Τυχαία Θέματα