Το Eagle Low Drag GT θα σου ρίξει το σαγόνι… και όχι μόνο με την ομορφιά του!

Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, το Eagle Speedster είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα εκεί έξω. Ανεξαρτήτως τιμής. Ακόμα και αν δεν σου αρέσουν τα restomods, δεν γίνεται να βρεις άσχημο ή αδιάφορο το Speedster.

Τώρα όμως, η Eagle, παρουσίασε το Low-Drag GT. Αυτό, είναι βασισμένο στην αγωνιστική Jaguar E-Type Low Drag

Coupe, είναι κατασκευασμένο ως Grand Tourer και οι αλλαγές που έχουν γίνει τόσο στο αμάξωμα όσο και στον «εξοπλισμό» αντικατοπτρίζουν αυτή την επιλογή. Πρώτα απ’ όλα, το Low Drag GT είναι μακρύτερο από το Speedster. Αυτό έγινε για διάφορους λόγους που θα γίνουν εμφανείς στη συνέχεια αλλά ένας από αυτούς του λόγους ήταν για να μεγαλώσουν λίγο οι χώροι στο εσωτερικό και πιο συγκεκριμένα, ο διαθέσιμος χώρος για τα γόνατα των επιβατών. Έπειτα, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με air condition και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου. Τέλος, υπάρχουν και οι μικροαλλαγές στο αμάξωμα ώστε να μην φαίνεται δυσανάλογο μετά την αύξηση του μήκους. Τέλος, προσφέρονται και διάφορα extra που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης όπως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins, δερμάτινο εσωτερικό και σύστημα πλοήγησης. Το θέμα είναι πως με αυτό το μοντέλο, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα όχημα άνετο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Ένα όχημα που δεν θα κουράζει στην οδήγηση και θα έχει και μερικές βασικές πολυτέλειες για τους επιβάτες.

Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάστηκε παρέμβαση στο powertrain. Το Low Drag GT κινεί ο ίδιος εξακύλινδρος σε σειρά των 4.7 λίτρων με το Speedster που συνδυάζεται με το ίδιο πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Τα νούμερα δεν έχουν σημασία. Βασικά, λάθος. Ένα νούμερο έχει σημασία. Η τιμή. Το Eagle Low Drag GT κοστίζει 777.000€ και όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Δεν πάτησα μία φορά παραπάνω το 7 ή το 0. Επτακόσιες εβδομήντα επτά χιλιάδες ευρώ. Καλημέρα σας!



[Πηγή: Eagle]

Keywords
Τυχαία Θέματα