Τι γίνεται μεταξύ Toyota και Subaru σχετικά με το FT-86 Open Concept;

Κάτι συμβαίνει μεταξύ Toyota και Subaru αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι… Όλα ξεκινούν με την ιστορία για την cabrio έκδοση του GT86. Θα γίνει ή δεν θα γίνει; Η Toyota μας έχει παρουσιάσει 1-2 φορές πρωτότυπα, τόσο δεξιοτίμονα όσο και αριστεροτίμονα παρότι όπως έχει δηλώσει δεν θα το βγάλει στην παραγωγή λόγω κόστους. Ο Tetsuya Tada διαψεύδει αυτή τη δήλωση και μας λέει πως «εξετάζεται»

αλλά η Toyota (μέσω της Scion) το παρουσίασε σε αντιπροσώπους της ενώ μετά μάθαμε πως καθυστερεί επ’ αόριστον κλπ κλπ κλπ.

Το τελευταίο νέο για την Toyota και το cabrio GT 86, έρχεται μέσω του Yasuyuki Yoshinaga, brand chief της Subaru και προέδρου της μητρικής Fuji Heavy Industries.

Εμείς κατασκευάζουμε το αυτοκίνητο οπότε αν δεν το κατασκευάσουμε εμείς, δεν θα γίνει. Το μηχανολογικό τμήμα μου είπε πως αν χάσουμε την οροφή θα χρειαστεί να σχεδιάσουμε ξανά την δομή. Θα χρειαζόταν μία μεγάλη αλλαγή.

Δήλωσε στο Automotive News κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Tokyo Motor Show. Και δεν έχει άδικο στο ένα κομμάτι. Η Toyota ήταν υπεύθυνη για το design και τον σχεδιασμό με την Subaru να έχει αναλάβει το drivetrain και την κατασκευή. Όμως η Toyota έχει ήδη πει στην Γενεύη πως το GT 86 έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ως cabrio και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τι παίζει λοιπόν; Ο Yoshinaga-san δεν φαίνεται να συγκινείται

Καταλαβαίνω πολύ καλά πως η Toyota δέχεται έντονες πιέσεις από την Αμερικανική αγορά για το αυτοκίνητο. Αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πληροί τα εσωτερικά standards ασφαλείας. Υπάρχουν μεγάλες τεχνικές δυσκολίες.

Ένας από τους δύο μας περιπαίζει και σε γενικές γραμμές δεν μου αρέσει. Ή η Toyota λέει ψέματα πως το GT 86 σχεδιάστηκε εξ αρχής ως cabrio ή η Subaru λέει ψέματα πως θα χρειαστεί redesign γιατί θα έχουν προβλήματα ακαμψίας. Βρείτε τα μεταξύ σας κύριοι, δεν είναι όμορφη η εικόνα που περνάει στον κόσμο…

[Πηγή: Automotive News]

Keywords
Τυχαία Θέματα