Η Honda επιβεβαίωσε την παραγωγή και του NSX Roadster

Στο περιθώριο της έκθεσης του Τόκιο, η Honda επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στην cabrio έκδοση του επερχόμενου NSX Hybrid και πως κατά πάσα πιθανότητα θα βγει στην αγορά περίπου δύο χρόνια αργότερα από το coupe, δηλαδή περί το 2017. Επίσης, φαίνεται ως η πιθανότερη επιλογή το NSX cabrio να είναι πραγματικό roadster και όχι targa

όπως ο προκάτοχός του. Αυτό που δεν διευκρινίστηκε ακόμα είναι το αν θα είναι soft-top ή hard-top.

Μιλώντας για το coupe από την άλλη, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Honda, Jun Goto είχε να πει:

Το αυτοκίνητο παραγωγής είναι μεγαλύτερο σε κάθε κατεύθυνση από το concept αλλά θα φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Τουλάχιστον το 95% του εξωτερικού σχεδιασμού του concept θα μεταφερθεί αυτούσιο στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Το ίδιο δεν ισχύει για το εσωτερικό όμως και εδώ είναι που η Honda με εξέπληξε. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή εσωτερικού, Yuki Inamori, τα concepts τείνουν να έχουν εξωπραγματικά εσωτερικά που κολακεύουν το αυτοκίνητο και ενθουσιάζουν αυτόν που το βλέπει μόνο και μόνο για να τον απογοητεύσουν όταν πάρουν την μορφή παραγωγής. Αυτό δεν θα ισχύει για το NSX του οποίου το εσωτερικό είναι πιο συντηρητικό ως concept από ότι θα είναι το 2015 όταν και περάσει στην παραγωγή:

Θέλουμε να προσφέρουμε στον πελάτη κάτι ακόμα πιο συναρπαστικό από αυτό που βλέπετε εδώ.

Δήλωσε ο Inamori. Αν τελικά προχωρήσει με το σχέδιο της η Honda θα είναι μία πολύ ευχάριστη διαφοροποίηση σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν «παραδοσιακά» τα concepts.

[Πηγή: Autocar]

Keywords
Τυχαία Θέματα