Θανατηφόρα η ηχορύπανση των αυτοκινήτων(;)

11:46 9/2/2018 - Πηγή: AutoBlog

Έχεις νοιώσει ποτέ ενοχλημένος από τον θόρυβο των εξατμίσεων; Στην ερώτηση αυτή οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά των πόλεων απαντούν θετικά, ακόμη και σήμερα που τα οχήματα είναι σχετικά αθόρυβα. Καρδιολόγοι στις ΗΠΑ, ισχυρίζονται πλέον πως η ηχορύπανση δεν είναι απλά μια ενόχληση, αλλά ένας παράγοντας που μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Θόρυβοι πάνω από τα 60 decibel προκαλούν άγχος γεμίζοντας τον οργανισμό με ορμόνες που θεωρούνται ύποπτες για αρτηριοσκλήρωση και αυξημένη πίεση.

Ο ήχος των αυτοκινήτων

είναι στα 70 decibel, μέγεθος που δεν θεωρείται μεγάλο, αλλά είναι αρκετό για να προξενήσει αλλαγές στον οργανισμό, Είμαι βέβαιος πως το μυαλό αρκετών θα πάει στο ότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να ζει σε πόλεις με τόσα θορυβώδη μηχανήματα γύρω του. Επιπλέον η ηχορύπανση υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και με άλλους τρόπους εμποδίζοντας τον ποιοτικό ύπνο, η έλλειψη του οποίου μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μελετάται σοβαρά από την επιστημονική κοινότητα.

Σίγουρα από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης έχουν γίνει άλματα στο θέμα της ηχορύπανσης και της ρύπανσης γενικότερα, όμως κάποιοι θεωρούν πως δεν είναι αρκετά και ο νομοθέτης έχει να λύσει το πολύ δύσκολο γρίφο τους μετριασμού ή και της απάλειψης των παθογόνων παραγόντων σε μια κοινωνία πλήρως εξαρτημένη από τα θορυβώδη μηχανήματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα