Θα αγόραζες ένα VW Golf II G60 Limited με €40.000;

20:02 6/2/2015 - Πηγή: AutoBlog

Πριν απαντήσεις, θα πρέπει να γνωρίζεις τι είναι το Golf Limited. Απ’ έξω, η συγκεκριμένη έκδοση του Golf II μοιάζει stock, αν με stock εννοείς χαμηλωμένο με RM012 ζάντες της BBS. Οι πιο παρατηρητικοί δε, θα εντοπίσουν και θα αναρωτηθούν για την μπλε ρίγα στην μάσκα. Τίποτα όμως δεν προϊδεάζει για το τι πραγματικά είναι αυτό το Golf.

Στα τέλη της δεκαετίας του

‘80, η Volkswagen Motorsport κατασκεύασε 71 παραδείγματα της εν λόγω έκδοσης. Βασιζόταν στο Rallye Golf και κινούνταν από έναν G60, 1800άρη, supercharged κινητήρα που απέδιδε 210 άλογα και 252 Nm ροπής. Η ισχύς περνούσε στον δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς χάρη στο Synchro σύστημα τετρακίνησης με αποτέλεσμα τα 100 km/h από στάση, να έρχονται σε 7.1 δευτερόλεπτα και η τελική να είναι 235 km/h.

Εκτός από τις ζάντες και την μάσκα με το μαύρο σήμα της VW και το μπλε περίγραμμα, η συγκεκριμένη ειδική έκδοση ξεχώριζε από τους λεπτούς, US-spec προφυλακτήρες, τα “φιμέ” φωτιστικά σώματα και την πληθώρα των extras για το εσωτερικό (δερμάτινα καθίσματα, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ABS, υδραυλικό τιμόνι, ηλιοροφή κλπ). Η Limited έκδοση προοριζόταν για στελέχη της VAG και αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι και την παρουσίαση του Golf IV R32, ήταν το ταχύτερο Golf που υπήρχε.

Keywords
Τυχαία Θέματα