Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συμβάλλουν στην αναπόφευκτη κατάρρευση του πετρελαίου

14:16 4/5/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η βιομηχανία του πετρελαίου κάποια στιγμή θα τελειώσει. Η Σαουδική Αραβία το γνωρίζει γι’αυτό και έχει σχεδιάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο ώστε να κάνε την οικονομία της να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τον μαύρο χρυσό.

Πότε όμως ο κόσμος δεν θα εξαρτάται από το πετρέλαιο; Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συμβάλλουν καθοριστικά για την αλλαγή αυτή, μιας και θα προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στην βιομηχανία του πετρελαίου,

μάλιστα νωρίτερα απ’ό,τι αρχικά νομίζαμε. Βλέπεις η πετρελαϊκή βιομηχανία είναι πολύ πιο ευαίσθητη στις διακυμάνσεις των τιμών της σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο προϊόν του κόσμου. Με την αξία του πλέον να βρίσκεται σε επίπεδα αρκετών ετών πριν, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας.

Στην αγορά σύντομα θα υπάρχουν προσιτές λύσεις από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές. Το BMW i3, το Chevrolet Bolt, το Nissan Leaf, τα ηλεκτρικά της VW και φυσικά το Tesla Model 3 με τις σχεδόν 400.000 προ-παραγγελίες που οδήγησαν την Tesla να δέχεται “μόνο” δύο προ-παραγγελίες ανά άτομο, δείχνουν πως μέσα στα επόμενα χρόνια οι δρόμοι του κόσμου θα κατακλυστούν από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αν μάλιστα βάλεις στη συνάρτηση και μια πρόσφατη δήλωση του Matthias Müller, CEO της VW, που είπε πως η εταιρία του θα βγάλει στην αγορά 20 plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2020, με ένα ηλεκτρικό μοντέλο της VW να έχει αυτονομία 500 χλμ, η μπαταρία του να φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 15 λεπτά, αλλά και το γεγονός πως η τιμή του θα είναι χαμηλότερη από αυτή ενός Golf, τότε καταλαβαίνεις πως ο “ηλεκτρικός κόσμος” είναι πιο κοντά από ποτέ. Μέχρι να συμβούν όμως αυτά, η VW θα βγάλει στην αγορά προς τα τέλη του 2016 / αρχές του 2017, την ανανεωμένη έκδοση του e-Golf που θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, που θα φτάνει τα 300 χλμ, αρκετά περισσότερα από τα 190 χλμ του τωρινού e-Golf.

Keywords
Τυχαία Θέματα