Τα Audi TT clubsport turbo concept και Skoda Fabia R5 Combi έφτασαν στο Worthersee [w/video]

Τόσο το Audi TT clubsport turbo concept με τα 600 άλογα, όσο και το Skoda Fabia Combi R5 concept έχουν πάρε τη θέση τους στο Worthersee. Το TT clubsport ξεχωρίζει από το εξωφρενικό bodykit και από το γεγονός πως κάτω από το καπό του κρύβεται ένας πεντακύλινδρος TFSI 2.5 λίτρων. Αυτός όμως, διαθέτοντας εκτός από ένα συμβατικό turbo

και e-turbo, δεν είναι ο συνηθισμένος 2.5 TFSI. Το e-turbo –φαντάσου το περισσότερο σαν έναν ηλεκτρικό compressor και λιγότερο ως turbo– “πιάνει” μέγιστο ρυθμό περιστροφής χωρίς ουσιαστική καθυστέρηση και παρέχει πίεση υπερπλήρωσης ακόμα και όταν δεν υπάρχουν πολλά καυσαέρια. Αυτή η αρχή λειτουργίας επιτρέπει στην Audi να επιλέξει και να ρυθμίσει το συμβατικό turbo για λειτουργία στις υψηλές στροφές. Αποτέλεσμα; 600 άλογα και 650 Nm ροπής – τα τελευταία, από τις 3.000 έως και τις 7.000 σ.α.λ. Ή αν θέλεις, 240 άλογα και 260 Nm στο λίτρο! Για να σου δώσω δε να καταλάβεις την αξία του e-turbo, όπως αναφέρει η Audi, αυξάνει την ροπή κατά 200 Nm στις χαμηλές στροφές.

Κάτι που επίσης χρίζει αναφοράς, είναι το 48-βολτο ηλεκτρικό υποσύστημα που παρέχει το e-turbo με ενέργεια. Μία μπαταρία ιόντων-λιθίου βρίσκεται στον χώρο των αποσκευών και αποθηκεύει ενέργεια ενώ ένας μετατροπέας DC/DC συνδέει το υποσύστημα με το νορμάλ, 12-βολτο ηλεκτρικό σύστημα. Με το βάρος να έχει κρατηθεί στα 1.396 κιλά, το TT clubsport turbo επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 3.6 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 310 km/h της τελικής του. Για να επιτευχθούν αυτές οι επιδόσεις, σημαντικό ρόλο παίζει το 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο αλλά και το σύστημα τετρακίνησης με τον πολύδισκο συμπλέκτη τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή βάρους. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε την ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση αλλά και το σύστημα torque-vectoring. Το αυτοκίνητο, πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών με ελαστικά διάστασης 275/30/20 ενώ το σύστημα πέδησης αποτελείται από carbon-ceramic δίσκους – οι μπροστά διαμέτρου 370 χιλιοστών.

Επίσης η Audi έχει πάει στο Wörthersee ένα A1 και ένα A1 Sportback με το Active Kit, το A3 με το Style πακέτο, το Q3 με το πακέτο offroad style, καθώς και τα Audi R8 LMS και Audi Sport TT Cup.

Η Skoda από τη μεριά της έχει πάει στο event το Fabia R5 Combi και τα υπόλοιπα μοντέλα της, για το οποία λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

https://youtube.com/devicesupport03:56 https://youtube.com/devicesupport03:56

Keywords
Τυχαία Θέματα