Το Seat Leon ST Cupra 280 είναι το ταχύτερο station wagon στο Nurburgring [w/video]

Αν σε ρωτούσα ποιο είναι το ταχύτερο station wagon στο Nurburgring, τι θα μου απαντούσες; Η λογική θα σε οδηγούσε να επιλέξεις κάτι σαν το Audi RS6 Avant. Αν ήσουν τολμηρός, μπορεί να μου έλεγες Cadillac CTS-V Sportwagon. Δύσκολα όμως θα επέλεγες ένα μπροστοκίνητο station wagon με 280 άλογα… “μόνο”.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, θα είχες δίκιο. Το Audi

RS6 ήταν όντως το ταχύτερο station wagon με χρόνο 8 λεπτών και 5 δευτερολέπτων. Όπως έσπασε το φράγμα των 8 λεπτών για τα hot hatches όμως, έτσι το Seat Leon ST Cupra 280 σπάει το φράγμα των 8 λεπτών και για τα station wagons. Παρά το αυξημένο κατά 45 κιλά βάρος και το αυξημένο κατά 27 εκατοστά μήκος συγκρινόμενο με το Leon Cupra hatchback, το ST Cupra κατάφερε να κάνει ταχύτερο χρόνο ακόμα και από το τρίθυρο αδερφάκι του. 0.4 δευτερόλεπτα ταχύτερο, αλλά ταχύτερο όπως και να έχει. Ο χρόνος που έγραψε το Seat Leon ST Cupra, είναι 7 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι, ο Ισπανός Jordi Gene, δήλωσε:

Στις γρήγορες στροφές, ο πίσω άξονας του ST είναι πιο προοδευτικός και η τελική είναι μεγαλύτερη λόγω του μειωμένου συντελεστή οπισθέλκουσας. Ότι χάνουμε στις εξόδους κάποιων στροφών, το κερδίζουμε πίσω στις γρήγορες στροφές και τις ευθείες.

Με το μακρύτερο αμάξωμα, μπορούμε να παίξουμε με το πίσω μέρος για να τοποθετήσουμε το αυτοκίνητο. Είναι ένα ωραίο, αγωνιστικό συναίσθημα όταν απενεργοποιείς το ESC.

Η Seat δεν έχει ανεβάσει ακόμα video ολόκληρου του γύρου. Το μόνο που έχουμε στη διάθεση μας, είναι ένα teaser 57 δευτερολέπτων. Να είσαι σίγουρος όμως ότι όταν ανέβει ολόκληρο το video, θα σε ενημερώσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα