Συνεργασία Honda και Proton, υβριδική η επόμενη Lotus Esprit;

Σε συνεργασία συμφώνησαν η Honda και η Proton με τις δύο εταιρίες, να θέλουν να έχουν μια συνεργασία έτσι ώστε να κατασκευάσουν από κοινού νέες τεχνολογίες και μελλοντικά μοντέλα, μοιράζοντας τόσο το κόστος παραγωγής όσο και τη χρήση κοινών πλατφορμών και εργοστασίων.

Η Honda κατασκευάζει το CR-V στη Μαλαισία και με τη συμφωνία αυτή, η Proton θα έχει πρόσβαση στη τεχνολογία των Ιαπώνων, αυξάνοντας έτσι τις εξαγωγές της. Ίσως μάλιστα δούμε

και Honda υβριδικούς κινητήρες στη νέα Lotus Esprit, σαν αυτόν που θα φορά το νέο NSX, αφού η Proton, είναι θυγατρική της DRB-Hicom, η οποία έχει κατοχή της και τη Lotus.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Honda μειώνει τις προβλέψεις της για το 2012 μετά τη πτώση 46,5% των πωλήσεων στη Κίνα τον περασμένο μήνα, λόγω των Αντιιαπωνικών διαδηλώσεων. Η Honda έχει μειώσει τη παραγωγή αυτοκινήτων της στα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια της στη Κίνα, τα οποία λειτουργούν πλέον μόνο μια βάρδια. Ωστόσο δηλώνει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 880 εκατ. δολάρια στα εργοστάσια της στης πόλεις Guangzhou και Wuhan μέσα στα επόμενα χρόνια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα