Στόχος τα pit stops 2 δευτερολέπτων για τη McLaren

Η McLaren ήταν η ομάδα που πραγματοποίησε το ταχύτερο pit stop κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, καθώς, στο Γερμανικό Grand Prix, οι μηχανικοί τής βρετανικής ομάδας κατάφεραν ν’ αλλάξουν ελαστικά στον Jenson Button σε μόλις 2.34 δευτερόλεπτα! Βέβαια, η ομάδα του Woking έχει στερήσει αρκετούς βαθμούς από τους οδηγούς της, κυρίως από τον Lewis Hamilton,

λόγω των λαθών που έκαναν στους πρώτους αγώνες.

Ο Sam Michael, Αγωνιστικός Διευθυντής της McLaren, θέλει τα pit stops να πέσουν στα 2 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό να γίνεται συνεχώς, ώστε οι οδηγοί να κερδίζουν κάποιον χρόνο, ο οποίος μπορεί να είναι σημαντικός.

Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα ν’ αλλάξουν. Θα είμαστε πολύ απασχολημένοι αυτόν τον χειμώνα, για το επόμενο βήμα αυτής της ιδέας. Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν είναι τα pit stops δύο δευτερολέπτων. Σκεφτήκαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε και φέτος. Μπορούμε να το κάνουμε. Στόχος μας είναι να φτάσουμε εκεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε να κάνουμε τα pit stops δύο δευτερολέπτων φυσιολογικά και όχι πυροτέχνημα. Αυτό απαιτεί μηχανικούς κι εξοπλισμό.

Έχουμε κάνει μερικές αλλαγές στην τεχνολογία για την επόμενη χρονιά, αλλά ήδη η προετοιμασία μας για τον πρώτο αγώνα είναι εντελώς διαφορετική από πέρυσι. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε να το κάνουμε από τη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό, οι φετινοί νικητές στα pit stops ήταν η McLaren και Red Bull, αφού η Ferrari, παρόλο που ξεκίνησε καλά τη σεζόν, δεν κατάφερε ν’ ακολουθήσει τη βελτίωση των McLaren και RBR.

Η Mercedes ήταν η καλύτερη πέρυσι. Η Ferrari ήταν, σίγουρα, πολύ δυνατή στο ξεκίνημα του 2012, αλλά έμειναν πίσω. Η Red Bull κι εμείς ήμασταν 5 ή 6 δέκατα ταχύτεροι από τους υπόλοιπους. Σίγουρα, η Red Bull μάς έφτασε στους τελευταίους αγώνες· έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, για να το πετύχουν αυτό, και ξέρω τι έχουν κάνει.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα