Στην Γενεύη η BMW 1-Series GT

O επικεφαλής πωλήσεων και marketing της BMW, Ian Robertson αποκάλυψε πως το 1-Series GT, η έκδοση παραγωγής του Active Tourer, θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014.

Θα γίνει το πρώτο μπροστοκίνητο μοντέλο της BMW με την έκδοση παραγωγής να είναι “πολύ κοντά” στο πρωτότυπο Concept Active Tourer, όπως ανακοίνωσε ο Robertson. Θα διαθέτει νέα

φωτιστικά σώματα μπροστά πίσω, διαφορετικούς καθρέπτες, νέους προφυλακτήρες, μικρότερες ζάντες, νέες απολήψεις εξατμίσεων και γενικά πιο ήπια σχεδίαση με λιγότερο έντονες γραμμές.

Το πεντάπορτο hatchback μοντέλο θα τεθεί απέναντι από την Mercedes B-Class και θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα UKL1 πλατφόρμα που πρωτοφορέθηκε στη νέα γενιά του MINI. Η 1- Series GT θα διαθέτει μπροστά ανάρτηση με γόνατα MacPherson ενώ πίσω θα φορά μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Πάνω στην UKL πλατφόρμα η BMW θα κατασκευάσει τουλάχιστον 11 μοντέλα μέσα σε βάθος πενταετίας.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας. Ο κινητήρας είναι χωρητικότητας 1,5-λίτρων, τεχνολογίας turbo και θα αποδίδει από 81 έως 201 άλογα. Επίσης θα υπάρχουν και κινητήρες πετρελαίου απόδοσης από 82 έως 224 ίππων. Εκτός από μπροστοκίνητες εκδόσεις, θα υπάρχουν και τετρακίνητες.

[Πηγή: Auto Express]

Keywords
Τυχαία Θέματα