Μία σπανιότατη Alfa Romeo Tipo 33 Stradale του 1968 προς πώληση

H Alfa Romeo Tipo 33 Stradale είναι από τα ομορφότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα της Ιταλικής εταιρίας, με 18 μόνο αυτοκίνητα δρόμου να έχουν κατασκευαστεί. Από αυτά, μόνο τα 10 έχουν επισήμως αναγνωριστεί πως έχουν σωθεί, καθιστώντας τα άκρως συλλεκτικά.

Περιέργως, ένα από αυτά έχει βγει προς πώληση από τον ιδιοκτήτη του. Η Alfa Romeo του 1968, με αριθμό πλαισίου 750330104, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αυτοκινήτου

στην κατηγορία του, στον διαγωνισμό του Pebble Beach, μετά την ανακατασκευή που υπέστη το 2004.

Ως συνήθως, το παρελθόν των κλασικών αυτοκινήτων είναι εξίσου ενδιαφέρον με την σπανιότητά τους. Μέχρι το 1984 το αυτοκίνητο ήταν στην ιδιοκτησία του Pietro Brigato στην Ιταλία, μέχρι που πουλήθηκε στον Kiyoshi Takihara και στάλθηκε στην Ιαπωνία. Στα τέλη της δεκαετίας του 80, επέστρεψε στην Ευρώπη, καθώς ενσωματώθηκε στην συλλογή του κόμη Hubertus von Donhoff, ο οποίος το πούλησε το 2004 σε έναν αμερικανό συλλέκτη, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της ανακατασκευής του.

Ο V8, 2-λιτρος κινητήρας της Tipo 33 Stradale παράγει 230 άλογα και κινεί πολύ γρήγορα τα 700 κιλά του αυτοκινήτου, κάνοντάς το ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα της εποχής του. Το 6-τάχυτο κιβώτιο και οι 10.000rpm, που μπορούσε να φτάσει η Stradale, επιτάχυναν το αυτοκίνητο σε 5.5” στα 100km/h και στα 260km/h τελικής ταχύτητας.

Γενικώς είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους συλλέκτες, να αποκτήσουν ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο, που δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ προς πώληση. Με την τιμή της να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί, το λογικό είναι πως θα ξεπεράσει τα $3.000.000.

Ανανέωση: Τελικά το αυτοκίνητο, το οποίο καινούριο είχε $17.000, έχει ήδη πουληθεί, με άγνωστη τιμή πώλησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αρκεστούν στις φωτογραφίες, μέχρι να βγει κάποιο άλλο Alfa Romeo Tipo 33 Stradale προς πώληση.

Όταν ήταν καινούριο, ένας μέσος Ιταλός έπρεπε να δουλεύει 65 χρόνια και να μην ξοδεύει τίποτα, για να το αποκτήσει, αλλά και πάλι ίσως αξίζει…


[Πηγή: Kidston]

Keywords
Τυχαία Θέματα