Στη Ζυρίχη ανοίγουν ειδικές εγκαταστάσεις για την εξάλειψη της πορνείας από τα πεζοδρόμια

Η πορνεία αναφέρεται ως “το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου” και ονομάζεται η συνουσία με χρηματικό αντάλλαγμα. Γνωρίζουμε όλοι, λίγο-πολλοί, ότι και στην Ελλάδα η πεζοδρομική πορνεία είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Ας περάσουμε όμως σε μία άλλη χώρα, εκεί όπου οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να πάρουν κάποια μέτρα για να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Στην μεγαλύτερη λοιπόν πόλη της Ελβετίας, στη Ζυρίχη, τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης είχαν γεμίσει από γυναίκες που ασκούσαν το επάγγελμα της ”πόρνης”.

Για τους κατοίκους της περιοχής, η παρουσία των γυναικών αυτών της νύχτας έχει γίνει ανυπόφορη, είτε λόγω του θορύβου, είτε λόγω των διάφορων σκουπιδιών που πετάνε, είτε επίσης από την κίνηση που προκαλείται από τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται από τους πελάτες τους.

Το πιο σημαντικό όμως απ’όλα είναι η παρουσία, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμπορία ανθρώπων, καθώς και της καταναγκαστικής πορνείας και άλλων σοβαρών μορφών κακοποίησης.

Όλα αυτά, οδήγησαν τις τοπικές αρχές να βρούνε μία λύση. Δημιούργησαν λοιπόν, ειδικές εγκαταστάσεις, τα λεγόμενα “drive-in-sex boxes”, στα οποία εκεί θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους οι συγκεκριμένες γυναίκες.

Στην Ελβετία, η πορνεία είναι νόμιμη και φορολογείται όπως οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Αλλά κάποιες περιοχές και πόλεις έχουν τους δικούς τους ειδικούς κανονισμούς. Στη Ζυρίχη, το άνοιγμα των συγκεκριμένων “drive-in-sex boxes” αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την εξάλειψη της παράνομης πορνείας.

Ο αριθμός των δρόμων, όπου το εμπόριο του σεξ επιτρέπεται έχει περιοριστεί σημαντικά. Από τον Ιούλιο του 2012, οι τοπικές αρχές μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμο στους πελάτες, στις περιοχές όπου απαγορεύεται το sex σε δημόσιους χώρους.

Από την αρχή του έτους, απαιτείται άδεια στο να ασκούν το επάγγελμα της πορνείας στο δρόμο ή στο νέο drive-in-sex. Οι εργαζόμενες πρέπει να είναι 18 ετών και να έχουν ασφάλιση υγείας. Ένα καθημερινό “εισιτήριο” μπορεί να αγοραστεί από έναν διανομέα με 4 ευρώ. Σε αντάλλαγμα, οι πόρνες έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και ένα ασφαλέστερο περιβάλλον.

Έτσι με την δημιουργία των “drive-in-sex boxes”καθώς και με την τοποθέτηση κάδων απορριμάτων και ειδικών έγχρωμων φωτισμών στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, θα έχει σίγουρα θετικά αποτελέσματα. Να συμπληρώσω οτι η συγκεκριμένη κίνηση από τοπικές αρχές, έχει γίνει και σε άλλες χώρες, με πρωτεύον την Γερμανία αλλά και άλλες.

[Πηγή: Swissinfo]

Keywords
Τυχαία Θέματα