Η διαμαρτυρία της Greenpeace στο Spa, ενδέχεται να φέρει προβλήματα στην πίστα [w/video]

Δυο ακτιβιστές της Greenpeace έπεσαν με αλεξίπτωτα, σύροντας ένα πανό διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της Shell, για τις γεωτρήσεις στην Αρκτική. Η Shell ήταν χορηγός αγώνα του φετινού Βελγικού grand prix και οι ακτιβιστές θεώρησαν πως η μεγάλη προβολή που θα λάβουν από την Formula 1, θα τους βοηθήσει με το σκοπό τους.

Πέρα

από τους αλεξιπτωτιστές, άλλα 4 άτομα ανέβηκαν στην σκεπή της κεντρικής κερκίδας, όπου και ανάρτησαν πανό 20 μέτρων με την φράση “Arctic oil? Shell no!” να είναι γραμμένη πάνω του.

Η ανησυχία που δημιουργήθηκε στους ανθρώπους των ομάδων, προφανώς και δεν προήλθε από το μήνυμα της Greenpeace, αλλά από την ευκολία με την οποία κινήθηκαν εντός πίστας, 6 άτομα άσχετα με την διεξαγωγή του αγώνα, η πλήρης απουσία των ανθρώπων ασφαλείας και το γεγονός πως ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, παρά τα τεκταινόμενα ακριβώς πριν την έναρξή του.

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing, Dr Helmut Marko, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στη Γερμανική εφημερίδα Bild:

Είναι ανησυχητικό. Φανταστείτε να ήταν μια οργάνωση που δεν ήθελε να ξεδιπλώσει πανό, αλλά να τοποθετήσει βόμβες.

Σενάριο που δεν ακούγεται ακραίο ή υπερβολικό, αν θυμηθούμε τις απειλές – αντιδράσεις – πορείες – βανδαλισμούς πριν από τον αγώνα στο Bahrain και το έκρυθμο κλίμα εκεί.

Το συμβάν είναι πολύ πιθανό να επισύρει και τιμωρία των διοργανωτών του αγώνα του Spa, με την Bild να αναφέρει ότι η FIA θα μπορούσε να τους τιμωρήσει για μή επαρκή μέτρα ασφαλείας και την Ελβετική εφημερίδα Blick , να τονίζει ότι η ποινή μπορεί να φτάσει τα εκατομμύρια ευρώ.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα