Στη παραγωγή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Hirico

Στην έκθεση των Βρυξελλών, η Hiriko παρουσίασε ένα ασυνήθιστο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό, ενώ αυτό που προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι οι μηχανικοί της Hiriko έχουνε κατασκευάσει έτσι την πίσω ανάρτηση η οποία δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να διπλώσει, με την καμπίνα να περιστρέφεται, έτσι ώστε να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο κατά το παρκάρισμα. Η Hiriko χρησιμοποιεί μπαταρίες της Axeon για τους ηλεκτροκινητήρες και δηλώνει ότι καταλαμβάνει χώρο

στάθμευσης μόλις το 1/3 ενός Smart ForTwo. Οι δύο επιβάτες  μπαίνουν μόνο από την μια μεριά και αντί για τιμόνι υπάρχει ένα joystick.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την παραγωγή του στην Ισπανία μέσα στο 2013 και στόχος είναι να έχει εμπορική πορεία σε Ευρώπη και Αμερική. Το αυτοκίνητο είναι κοινοπραξία της Hiriko, της Ισπανικής κυβέρνησης και της MIT media lab και ήδη έχουνε κατασκευαστεί 20 πρωτότυπα τα οποία έχουνε θεωρητικό κόστος €12.500 και δεν έχει οριστεί ακόμη η τιμή πώλησης του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα